TÜBA 2021 Genç Bilim İnsanı Ödüllü Mezunumuz Doç. Dr. Dilek ALTUN’un Konuk Olduğu “Bir Başarı Hikâyesi” Adlı Söyleşi Düzenlendi
9 Mayıs 2022 | 16:38

Dekanlığımız ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAPUM) işbirliğiyle TÜBA-2021 Genç Bilim İnsanı Ödüllü, 2008 yılı Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı mezunumuz Doç. Dr. Dilek ALTUN’un Konuk Olduğu “Bir Başarı Hikâyesi” konulu söyleşi etkinliği düzenlendi.

Oturum yöneticiliğini Fakültemiz Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA’nın yaptığı programa konuşmacı olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBA 2021 Genç Bilim İnsanı ödüllü Doç. Dr. Dilek ALTUN konuk oldu.

Programın açış konuşmasını yapan Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Dilek ALTUN’un Gazi Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında ALTUN’un başarısından dolayı gurur duyduklarını söyledi. Halen çalışmalarını TÜBİTAK Doktora sonrası araştırma bursuyla Harvard Üniversitesi’nde sürdüren Doç. Dr. Dilek ALTUN’u başarılarından dolayı tebrik etti.

Fakültemiz Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA ise konuşmasında Anabilim Dalı hakkında bilgiler verdi. Mezunlarının Türkiye’nin farklı yerlerinde görev yaptığını dile getiren Prof. Dr. Rabia SARIKAYA, doktora mezunlarının da Türkiye’nin farklı üniversitelerinde akademisyen olarak görev yaptığını dile getirdi. Mezunların başarısının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Prof. Dr. SARIKAYA, bu programları düzenleyerek öğrencilerine ilham kaynağı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Rabia SARIKAYa’nın konuşmasının ardından Doç. Dr. Dilek ALTUN’un sunumuna geçildi. Doç. Dr. ALTUN, mezunu olduğu üniversitenin düzenlemiş olduğu bu programa katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Gazi Üniversitesi’nin Gazi Eğitim Fakültesi sayesinde eğitim kategorisinde dünya ölçeğinde elde ettiği başarının kendisini gururlandırdığını belirten Doç. Dr. Dilek ALTUN, Gazi Eğitim Fakültesi’nin eğitim alanında Türkiye’de öncü bir kurum olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Dilek ALTUN, Gazili olmanın ayrıcalığını her zaman yaşadığını ifade ederek Gazi Eğitim Fakültesi’nin eğitime bakış açısı ve hocalarının eğitim aşkının kendisinin eğitimi sevmesinde ana etken olduğunu dile getirdi. Soru-cevap bölümü ve kapanış konuşmalarının ardından program sona erdi.

Doç. Dr. Dilek ALTUN-1

Doç. Dr. Dilek ALTUN-2