Fakültemiz Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Tarafından Düzenlenen “Gazi Resim Çalıştayı” Düzenlenen Sergi İle Taçlandırıldı
16 Mayıs 2022 | 10:14

Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı, 90. kuruluş yıl dönümünü yaptığı çok değerli etkinliklerle anlamlandırmaya devam ediyor. Bu bağlamda Fakültemiz Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı ile Gazi Resim-İş ve Müze Eğitimi Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği ve beş gün süren “Gazi Resim Çalıştayı”, Malik Aksel Sanat Galerisinde gerçekleştirilen sergi ile taçlandırıldı.

Birbirinden değerli 30 eserin yer aldığı sergiye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin Ünsal, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, çalıştay sanatçıları Abbas Ketizmen, Akdoğan Topaçlıoğlu, Ali Düzgün, Ali Ertuğrul Küpeli, Celal Binzet, Efgan Beyaz, Erol Batırbek, Funda İyce Tuncel, Hasan Pekmezci, Hüseyin Elmas, Muteber Demirtaş, Nadire Özbek, Osman Altıntaş, Şükran Pekmezci, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, “Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı ile Gazi Resim-İş ve Müze Eğitimi Topluluğunun iş birliğinde düzenlen çalıştay sergisine hoş geldiniz” dedi. Gazi Üniversitesinin bilimsel çalışmalar kadar sanatsal çalışmalara da değer verdiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, “Rektörlük yönetimi olarak bu tür etkinliklere fazlasıyla destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Sanatçıların eserlerini üniversitemize bağışlamalarının onur verici olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, sözlerini şöyle tamamladı: “Hepimiz bir aileyiz. Üniversitemiz, QS World University Rankings 2022 alan bazlı dünya üniversiteleri sıralama sonuçlarına göre dünya genelinde 21’inci, Türkiye’de ise birinciliği elde etti. Bu başarıda siz sanatçılarımızın da katkısı çok büyük. Bu vesile ile bu etkinliğin gerçekleşmesinde başta Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz ve çalışma ekibi olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Prof. Dr. Bekir Buluç’tan sonra söz alan Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin Ünsal ise beş gün süren çalıştayın yoğun bir ziyaretçi akınına uğradığın altını çizdi. Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatük’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur” sözüne işaret eden Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin Ünsal, bu tür sanatsal çalışmalara her zaman destek olduklarını ifade ederek sözlerini noktaladı.

Açılışta konuşan Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz sözlerine, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile kurulan Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı ile Müze Eğitimi Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği, Gazi Resim Çalıştayı Sergisine hoş geldiniz” diyerek başladı.

Çalıştayda toplam 15 sanatçının yer aldığı bilgisini veren Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, “Sanatçılarımız yoğun tempolarına rağmen Gazi söz konusu olduğu için işlerini bırakıp çalıştayımıza katıldılar. Çok kıymetli sanatçılarımız burada sadece öğrenciler için eğitim ortamı oluşturmakla kalmadı aynı zamanda Gaziye aidiyet, vefa duygusunun kazandırılmasında tüm gençlere rol model oldular. Hem bunlar için hem de çok değerli eserlerini bağışladıkları için kendilerine tekrar teşekkür ederim” dedi.

Konuşmasında her sanatçının Üniversitemize iki adet eser bağışladığını anımsatan Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, “Öğrencilerimiz bu birbirinden değerli 30 eserin oluşturulma sürecini başından sonuna kadar izleme fırsatı buldular. Burada kazanan sanatçıların izinden ayrılmayan gençler oldular. Bu vesile ile bizlere desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç başta olmak üzere, çalışma ekibime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya katkı sağlayan sanatçılara teşekkür belgeleri ve fidan sertifikaları Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç tarafından takdim edildi. Sertifika törenin ardından ise serginin açılışı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin Ünsal ve sanatçılarla birlikte gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından beş gün süren çalıştayın hikâyesini anlatan kısa filmin gösterimi yapıldı.

Film gösteriminin ardından sergiyi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz’ın eşliğinde gezen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç ve beraberindekiler, sanatçılardan oluşturdukları eserler hakkında ayrıntılı bilgiler aldı.

Program, çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.

-1

-1-1

 

-1-1

-1

-1

background image