Fakültemizin Ev Sahipliğinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Durum Değerlendirme Çalıştayı Yapıldı
20 Mayıs 2022 | 15:47

Eğitim/Eğitim Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDEK) tarafından Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Durum Değerlendirme Çalıştayı düzenlendi. Fakültemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Eğitim/Eğitim Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş ve Bilgisiyar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü öğretim elemanları katıldı.

Çalıştayın açılışı Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda yapıldı. Fakültemiz Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Kılıç Çakmak, bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümleri hakkında bilgiler verdi. Küresel salgın döneminde BÖTE’lerin öneminin arttığına değinen Ebru Kılıç Çakmak, uzaktan eğitimin bir gerçek olarak ortaya çıktığını dile getirdi. Türkiye’de 55 üniversitede BÖTE’nin aktif olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Ebru Kılıç Çakmak, bölüm öğretim elemanlarının çalışmayı sevdiğini ve Türkiye’nin kalkınmasına katkı sunduğunu söyledi. BÖTE mezunlarının istihdam sorunu olmadığını da ifade eden Ebru Kılıç Çakmak, atanma sorununa dikkat çekti.

Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, bilgi iletişim ve sanayi de yaşanan gelişmelerin BÖTE’leri daha da önemli hale getirdiğini söyledi. Pandemi ile birlikte doğal afetlerin acil durum eylem planlarının önemini ortaya çıkardığını belirten Prof. Dr. Selvi, “Gerek global gerek ulusal gerekse kurum bazında gerekli bir takım beceri ve önlemlerin yanı sıra bireysel olarak milenyum becerileri, 21. yüzyıl becerileri olarak da adlandırılan bireylerin sahip olması beklenen becerilerin kazandırılması için aktif rol alacak anahtar bileşenlerden biri de BÖTE’lerdir.  BÖTE’ler okulöncesinden lisansüstü seviyeye hatta yaşam boyu öğrenmeyi de içeren eğitimin tüm kademelerinde bahsi geçen becerilere sahip bireylerin yetiştirilmesi için kilit bir rol üstlenmektedir. Okulöncesinden başlayarak bilgi işlemsel düşünme,  STEM gibi uygulamalar bunlardan sadece bir kaçıdır. Bunların yanı sıra BÖTE’ler uzaktan eğitim, sürekli eğitim ve yaşam boyu öğrenmenin her kademesinde üniversitelerin, fakültelerin, MEB’in ve diğer eğitim paydaşlarının etkili ve verimli eğitim sunabilmeleri için destek vermektedir” dedi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Eğitim/Eğitim Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş ise konuşmasında dekanlar konseyiyle ilgili bilgiler verdi. BÖTE’lerin önemine değinen Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş, çalıştayın sonuçlarının hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş’ün konuşmasının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç’un konuşmasına geçildi. Prof. Dr. Bekir Buluç, BÖTE’yi Gazi Üniversitesinin baş tacı olarak niteledi. BÖTE’ciler sayesinde pandemi döneminin başarılı bir şekilde geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Buluç, GUZEM’in de değerli çalışmalar yaptığını anlattı. Prof. Dr. Bekir Buluç, Gazi Üniversitesinde BÖTE’cilerin hiçbir sıkıntısı olmadığını vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Açılış programının son konuşmasını Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar yaptı. Prof. Dr. Petek Aşkar, 1987 yılından bu yana bu alanın oluşturulmasında, öğretim elemanı yetiştirilmesinde ve projelerde çok katkı sunduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Petek Aşkar, BÖTE’ciler ve uzaktan eğitim alanında daha önce yapılan yatırımlar nedeniyle pandemi döneminin sıkıntısız bir şekilde geçirildiğine değindi.

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Öğrencilerin kendilerini nasıl konumlandırdığı ve anlamlandırdığının önemine dikkat çeken Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, sadece öğretmenliğe takılı kalınmaması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Petek Aşkar, öğrencilerden kendilerine güvenmelerini ve çok iyi değerlendirmelerini istedi.

Çalıştay, açılış oturumunun ardından Fakültemiz Hersek Binası’ndaki oturumlarla devam etti.

-1

-1

 

-1-1

-1

-1

background image