İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Tarafından Geleneksel Olarak Düzenlenen GELTUS Konferanslarının Beşincisi Düzenlendi
23 Mayıs 2022 | 09:56

Fakültemiz İngilizce Öğretmenliği’nin bir geleneği haline gelen GELTUS Konferansı, 13 Mayıs 2022 tarihinde üniversitemizde gerçekleştirildi. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'ın yanı sıra Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin Ünsal, Fakültemiz İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Paşa Tevfik Cephe, GELTS Topluluğu akademik lideri Doç. Dr. Müzeyyen Nazlı Güngör, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, etkinliğin amacına atıfta bulunup konferansın devamlılığını sağlayan İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Paşa Tevfik Cephe’ye ve emeği geçen tüm öğrencilere teşekkürlerini sundu.  Bir programın devamlılığını sağlamak, en az o programı oluşturmak kadar öneme sahip olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu bakımdan özellikle de bugün yapılan bu faaliyet takdire şayan bir çalışmadır.  Özellikle de öğrencilerimizin öğrencilik yıllarında bu tip akademik faaliyetlere katılmaları, ülkemizin geleceği açısından daha iyi yetişmiş ve lisans düzeyinde alanına daha hâkim öğrencilerin haline gelmiş bireyler olmalarını sağlamaktadır.” diye konuştu.

Rektörümüz sözlerini, hem Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nün bir üyesi olarak hem de rektörlük birimi olarak konferansa dair desteklerini sunduklarını belirterek tamamladı.

Rektörümüzden sonra söz alan Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin Ünsal katılımcıları karşıladıktan sonra öğrenci kongrelerinin halen gelişmekte olan bir kavram olduğuna atıf yaparak İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı’nın bu tip akademik faaliyetleri yıllardır devam ettirmelerinin birer örnek teşkil ettiğini belirtti.

Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin Ünsal’ın ardından söz alan Fakültemiz İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Paşa Tevfik Cephe ise sözlerine GELTUS’un ulusal açıdan etkililiğine atıf yaparak başladı ve sözlerine devam etti: “Geleceğin öğretmenlerinin aynı akademik faaliyette bir araya gelip paylaşımda bulunabilmeleri bizleri gelecek açısından ümitlendirmektedir.”

İngilizce Öğretmenliği kapsamı altında her yıl çeşitli araştırmaları çatısı altında toplayan GELTUS Konferansı, bu sene “Reflection in Learning, Teaching, and Training:  Implications for language teacher education” başlıklı konuşmasıyla davetli konuşmacı olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nden Doç. Dr. Betil Eröz Tuğa’yı ağırladı.

Gazi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Topluluğu (GİDET) Başkanı Berke Oğuz Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen GELTUS Konferansı, Doç. Dr. Betil Eröz Tuğa’nın konuşmasının ardından Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin İngilizce Öğretmenliği bölümünden gelen sunucularıyla program akışına başladı. Bu sene Boğaziçi Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden öğrencilerin akademik katkılarıyla renklenen 5. GELTUS Konferansı ayrıca Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden seyircilerini ağırladı. Seyirciler, yapılan her sunumun ardından sunumu gerçekleştiren öğrenci ile soru-cevap etkinliği gerçekleştirme imkânı buldular.

Program GİDET Başkanı Berke Oğuz Yılmaz’ın kapanış konuşması ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

1-1

1-1

1-1

1-1

geltus - Twitter Search / Twitter

background image