Ünlü Gravür Sanatçısı Şükrü ERTÜRK’ün Konferans, Sergi ve Çalıştay Etkinliklerini İçeren Karma Sanat Etkinliği Büyük İlgi Topladı
31 Mayıs 2022 | 10:55

Fakültemizin Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı, yetiştirdiği duayen gravür sanatçısı Şükrü Ertürk'ü konferans, sergi ve çalıştaydan oluşan bir dizi etkinlikle ağırladı. Program, Neşe Yağız Konferans salonunda Şükrü ERTÜRK tarafından verilen “Banknot- Baskı resim ilişkisi ve Taille-douce Gravür” başlıklı konferans ile başladı. Gravür sanatının tarihi geçmişi,  “Taille-douce” gravür tekniğinin özellikleri ve Şükrü Ertürk’ün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında geçirdiği 28 yıllık tecrübelerinden paylaşımlar yaptığı anekdotlarla son derece verimli geçen konferans katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Konferansın sonunda Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkan Prof. Dr. Meliha YILMAZ tarafından, Şükrü ERTÜRK’e, adına dikilen fidanın dikim sertifikası ve Teşekkür Belgesi takdim edildi. Ardından Malik Aksel Sanat Galerisinde sanatçının farklı dönemlere ait eserlerinin yer aldığı Gravür sergisine geçildi. Serginin açış konuşmalarını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ ve Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha YILMAZ yaptılar. Üniversite yöneticilerimizin yanı sıra sergi açılışına Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Adnan TEPECİK, öğretim üyeleri, öğrenciler ve misafirler katıldılar.

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli Gravür sanatçılarından biri olan, Türk lirası banknotlarının üzerindeki Atatürk portresi gravürleri başta olmak üzere birçok banknot gravürüne imzasını atan Şükrü ERTÜRK Baskı-Resim Sergisinde yer alan eserler hayranlıkla izlendi.  Açılışın ardından hazırlanan alanında bir gravür çalıştayı gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın olduğu çalıştayda katılımcılar sanatçının orijinal gravür kalıplarını görme şansını da yakalamış oldular. Şükrü ERTÜRK, program boyunca kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevaplar verdi ve öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Düzenlemiş oldukları etkinlik için Gravür Sanatçısı Şükrü ERTÜRK’e ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

GRAVÜR-1

GRAVÜR-2

GRAVÜR-3

GRAVÜR-4

GRAVÜR-5

GRAVÜR-6

GRAVÜR-7

GRAVÜR 2-2

GRAVÜR 2-3

GRAVÜR 2-4

 

background image