27. Salı Konferansına Gazi Eğitim’in Yetiştirdiği Cumhuriyet Döneminin İlk İngilizce Öğretmenlerinden Perihan CANKUT (KABAKÇI) Konuk Oldu
1 Haziran 2022 | 10:55

Dekanlığımızın belirli aralıklarla düzenlediği Salı Konferansları dizisinin yirmi yedincisi; “Cumhuriyet Döneminin İlk İngilizce Öğretmenlerinden: Perihan CANKUT (KABAKÇI)” konu başlığıyla gerçekleştirildi.

Oturum yöneticiliğini Doç. Dr. Nazife Burcu TAKIL’ın yaptığı konferansın davetli konuğu Emekli İngilizce Öğretmeni Perihan Cankut oldu. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen konferansa Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Serkan KOŞAR, öğretim üyeleri, öğrenciler ve konuklar katıldı.

Davetli konuşmacı Perihan CANKUT konuşmasında eğitim-öğretim hayatından, yaşadığı dönemin koşullarından, öğretmenlik yıllarından ve emeklilik sonrası yaşamından bahsetti. 1929 yılında Ankara’da dünyaya gelen Perihan CANKUT, ilkokul ve ortaokul eğitiminin ardından öğretmen olmak için öğretmen okuluna aday olarak seçilen öğrenciler arasında yer aldı. İstanbul Çapa İlköğretmen Okulunu başarıyla bitiren Perihan CANKUT, 1947-1949 yılları arasında Gazi Orta Öğretmen Okulu Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünü tamamlayarak öğretmenliğe adım attı. Perihan CANKUT sunumunda, Türk eğitimine yüzlerce öğretmen yetiştiren Gazi Orta Öğretmen Okulu Eğitim Enstitüsü’nden ve İngilizce Bölümünün kuruluşundan bahsetti. Perihan CANKUT, öğretmenlik yaptığı okullardan ve bulunduğu şehirlerden küçük anıları katılımcılarla paylaştı. 1976 yılında emekli olan Perihan CANKUT, emekli olduktan sonra da çalışma hayatına devam ederek İngiliz Kültür Derneği’nde çalıştığı dönemi anlattı.

Konferans sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde katılımcılarla paylaşımda bulunan Perihan CANKUT, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’ye kendisine bu imkânı verdiği için teşekkür etti.

Konferansın sonunda Dekan Yrdımcımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, bilgi ve birikimini katılımcılarla paylaşan Perihan CANKUT’a ve konferansı zenginleştirdikleri için katılımcılara teşekkür etti.

Konferansın video kaydı için tıklayınız...

 

s1-1 s1-1 s1-1 s1-1 s1-1 s1-1 s1-1
background image