Fakültemiz Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Topluluğu Tarafından “Tarihçilik Açısından Kariyer Söyleşileri” Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi
6 Haziran 2022 | 09:59

Fakültemiz Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen “Tarihçilik Açısından Kariyer Söyleşileri” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

F Blok Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin Ünsal, davetli konuşmacılar Fakültemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Refik Turan, Prof. Dr. Türker Eroğlu ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Reşat Genç, Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Topluluğu üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan söyleşi, açılış konuşmalarıyla devam etti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Tarih Topluluğu Başkanı Rana Yalçın, topluluğun kuruluş amacına değinerek Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi’nin şahsında Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığına, programın düzenlenmesine destek veren Tarih Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necdet Hayta’ya, Topluluk Akademik Lideri Prof. Dr. Yasemin Demircan’a, Öğr. Gör. Sinan Demirtürk’e ve davetli konuşmacılara teşekkür etti.

Dekan Prof. Dr. Mahmut Selvi konuşmasında, “Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı Yönetimi olarak bu tür etkinlikleri her zaman destekliyoruz. Özellikle öğrenci topluluklarımızın her zaman aktif olmaları gerektiğini söylüyoruz. Programda görev alan davetli akademisyenlerimize ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen kariyer söyleşisinde; Prof. Dr. Reşat Genç “Tarihçilik Mesleğinde Bir Ömür”, Prof. Dr. Türker Eroğlu “Türk Avazi”, Prof. Dr. Konuralp Ercilasun ise “Türk Tarih Araştırmalarında Yeni Yaklaşımlar” konusunda değerli bilgilerini katılımcılarla paylaştılar. Söyleşi soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Gazi Eğitim Fakültesi Tarafından Düzenlenen “Tarihçilik Açısından Kariyer Söyleşileri” Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi-1