Mamak Belediyesi öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı, Fakültemiz, Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen EKOFEST kapsamında yer alan atölyeler, çalıştaylar ve söyleşilerde kucağında ki bebeklerden her yaş ve meslek grubundaki bireylere kadar tüm doğaseverler bir araya geldi.
EKOFEST açılışında Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ve Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ katılımcılara hitap ettiler. Prof. Dr. Mahmut SELVİ konuşmasında her yıl farklı bir temayla kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün 2022 yılında sürdürülebilir, doğa ile uyumlu, daha temiz, daha yeşil yaşam vurgusuyla kutlanmakta olduğunu; kent insanının doğaya dönüşünü, toprakla zaman geçirmesini, canlıları ve yaşamı daha yakından tanımasını hedefleyen bu Ekolojik Köy projesine Gazi Eğitim Fakültesi’nin bütün imkânlarıyla katkı sağlamak, Fakültenin geçmişten gelen bilgi birikimini ve tecrübesini bu festival ile misafirlere aktarmak istediklerini belirtti.
EKOFEST 2022 etkinliğine Fakültemizden 33 öğretim elemanı, 27 lisansüstü ve 151 lisans öğrencisi olmak üzere toplamda 211 Gazi Üniversiteli katılım sağladı. 07.06.2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘Gökçeyurt’ta EKOFEST’ etkinliğinde Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı, Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı çok sayıda stant açarak çeşitli çalışmalar ile festivale katkı sağladı. Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Prof. Dr. Ali GÜL, Doç. Dr. Nurcan UZEL ve Öğr. Gör. Dr. Göktuğ GÜL’ ün rehberliğinde hazırlanan Omurgalı Hayvanlar; Prof. Dr. Aysel Çağlan GÜNAL, Prof. Dr. Osman ÇİMEN ve Dr. Nazlı Gökben ATILBOZ’ un rehberliğinde hazırlanan Omurgasız Hayvanlar; Prof. Dr. Semra MİRİCİ ve Doç. Dr. Çiğdem Alev ÖZEL’ in rehberliğinde hazırlanan Biyoteknoloji; Prof. Dr. Tahir ATICI’ nın rehberliğinde hazırlanan Algler; Prof. Dr. Hikmet KATIRCIOĞLU’ nun rehberliğinde hazırlanan Mikroorganizmalar; Dr. Özlem TAŞDELEN ve Dr. Sultan ÇIKRIK’ ın rehberliğinde hazırlanan Embriyoloji; Prof. Dr. Melike ÖZER KESKİN ve Öğretim Görevlisi Caner AKTAŞ’ ın rehberliğinde hazırlanan Doğadan Modelleme; Prof. Dr. Beril SALMAN AKIN’ ın rehberliğinde hazırlanan Çevre ve İklim Değişikliği ve Prof. Dr. Meryem SELVİ ve Doç. Dr. Ahmet GÖKMEN’ in rehberliğinde hazırlanan Doğa Laboratuvarı stantlarında yapılan sunu ve atölyelerde lisansüstü ve lisans öğrencilerimiz görev aldı. Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı bu festival için etkinliklerini “Biyoçeşitlilik” ana teması altında oluşturdu. Biyoçeşitliliğin önemi ve her canlının biyosferin sürdürülebilirliği açısından gerekliliği üzerinde duruldu. Tüm canlı âlemlerine ilişkin organizmalar hakkında dikkat çekici bilgilerin yer aldığı stantlarda çeşitli biyolojik materyaller, doğadan esinlenerek oluşturulan modeller, mikroskop görüntüleri ve oyunlar her yaş grubundan katılım sağlayan ziyaretçi öğrenciler ve halk tarafından oldukça ilgi görüp faydalı bulundu.
Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Akıl Yürütme Topluluğu Standı Doç. Dr. İbrahim YÜKSEL’in danışmanlığında eğlenceli akıl yürütme oyunları gerçekleştirdi. Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergin HAMZAOĞLU’nun danışmanlığında Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri Tohumlu Bitkiler Standı’nda tohumlu bitkilerin ekolojik ve ekonomik önemlerini, Türkiye’nin ve festivalin yapıldığı Gökçeyurt Bölgesi’nin bitki biyoçeşitliliğini, Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan ÇETİN’in danışmanlığında hazırlanan “Gökçeyurt’ta Ekoturizm” temalı atölyede bölgenin tarım, küçük ve büyükbaş hayvancılık, arıcılık, hayvansal ve bitkisel üretim imkanları, coğrafik işaretli Kutludüğün ekmeği ve Ravak yoğurdunun yanı sıra lavanta tarımına dayalı ürünler bağlamında ekoturizm olanakları tanıtıldı.
Festivalin sanat etkinlikleri Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha YILMAZ tarafından organize edildi. Arş. Gör. Dr. Murat Aslan festival alanında bir baskı resim workshop’u gerçekleştirdi. Resim Anasanat Atölye öğrencilerimiz Gökçeyurt Ekolojik Vadisindeki tabiat güzelliklerini yarışmalı resim çalıştayı gerçekleştirerek tuvallerine aktardılar. Grafik Anasanat Atölye ve Heykel Anasanat Atölye öğrencilerimiz ise daha önceki tarihlerde Gökçeyurt Ekolojik vadide yapmış oldukları gözlemlerden yola çıkarak hazırlamış oldukları logo tasarımlarını ve heykel çalışmalarını festival alanında sergilediler. Öğrencilerimizin birbirinden başarılı çalışmaları çok büyük beğeni ve ilgi topladı. Öğrencilerimiz tarafından yapılan resimler ve logo tasarımları Anabilim Dalımız Öğretim Elemanlarımızdan oluşan jüri değerlendirmesi sonucu Resim ve Grafik alanında başarı ve mansiyon ödülü kazanan öğrencilerimizin isimleri belirlendi. Bu çalışmalara hazırlık aşamasından ve uygulamalara kadar Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanları Prof. Dr. Meliha YILMAZ, Doç. Dr. Osman ÇAYDERE, Doç. Dr. Ali Ertuğrul KÜPELİ, Öğr. Gör. Azimet KARAMAN, Öğr. Gör. Çiğdem KIRSAÇLIOĞLU, Öğr. Gör. Veysel ŞAYLİ, Arş. Gör. Dr. Hande BOLU SERT, Arş. Gör. Dr. Murat ASLAN, Arş. Gör. İsenbike Asena GÜLENSOY ve Arş. Gör. Kürşat AZILIOĞLU rehberlik ettiler.
Mamak Belediye Başkanı Murat KÖSE, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Danışmanı, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ ve tüm protokol, stantları gezerek öğrencilerimizle ve öğretim elemanlarımızla bilim ve sanata dair sohbet ettiler. Farklı disiplinlerin bir araya getirildiği bu atölye çalışmalarında katılımcılar EKOFEST bünyesinde doğada bilim ve sanatın buluşmasına tanıklık ettiler. Ankara’ nın her bölgesindeki okullardan ve bölge halkından beklenilenin çok üzerinde bir katılım olması tüm paydaşları ve doğaseverleri memnun etti.
TÜBİTAK 2237A Projesi Kapsamında Bir Güçlük Bin Çözüm Proje Açılışı Gerçekleştirildi
Fakültemizde "24 Kasım Öğretmenler Günü" Kutlandı
Azerbaycan Lenkeran Devlet Üniversitesinden Heyet Üniversitemiz ve Fakültemizi Ziyaret Etti
Gazi Eğitim Fakültesi Birim Ar-Ge Ekibi Kasım 2024 Aylık Olağan Toplantısını Yaptı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.