Üniversitemiz Kamu Denetçiliği Öğrenci Topluluğu tarafından, “Kamu Denetçiliği (Ombudsmanlık) Topluluğu” Tanıtım Etkinliği Yapıldı
13 Haziran 2022 | 12:11

Üniversitemiz Kamu Denetçiliği Öğrenci Topluluğu tarafından, “Kamu Denetçiliği (Ombudsmanlık) Topluluğu” tanıtım etkinliği Fakültemiz F Blok Konferans salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı POLAT, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Serkan KOŞAR, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Akademik Liderliğini Arş. Gör. Dr. Emre SÖNMEZ’in yaptığı topluluk, 24 Mayıs 2022 tarihinde kurulmuş olup ilk etkinliğinde Kamu Denetçiliği Kurumundan Kamu Denetçisi Sadettin KALKAN’ı konuşmacı olarak ağırladı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı POLAT konuşmasında, topluluğun öğrencilerimizin Kamu Denetçiliği Kurumu ve kurumun ortaya koyduğu ilkeler, sorun çözme yöntemleri, bu yöntemlerin iş ve toplum hayatında uygulanabilirliği hakkında farkındalık ve bilinç uyandırma amacıyla kurulduğunu belirtti. Ayrıca topluluğun üniversitemiz öğrencileri arasında hukukun üstünlüğü ve hak arama kültürünü yaygınlaştıracağının altını çizdi.

Kamu Denetçisi Sadettin KALKAN, konuşmasında Kamu Denetçiliği Kurumu, çalışmaları ve işlevlerinden bahsetti. Özellikle Kamu Denetçiliği Kurumunun “hak arama kurumu” misyonuna vurgu yaparak kamudaki uyuşmazlıkların çözümünde ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılmasındaki önemine değindi. Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Fazlı POLAT, Kamu Denetçisi Sadettin KALKAN’a Teşekkür Belgesi takdim etti.

KAMU-1 KAMU-1 KAMU-1 KAMU-1
background image