Fakültemiz Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Tarafından Düzenlenen “Yıl Sonu 3. ve 4. Sınıflar Resim Heykel Grafik Yarışması Sergisi”nin Açılışı Gerçekleştirildi
13 Haziran 2022 | 12:21

Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen “Yıl Sonu 3. ve 4. Sınıflar Resim Heykel Grafik Yarışması” sonuçlandı. Yarışmaya katılan eserlerin sanatseverlerle buluştuğu yarışma sergisi, 10 Haziran 2022 tarihinde geniş bir katılımla düzenlendi.

Gerçekleştirdiği çok çeşitli sanatsal faaliyetlerle Üniversitemizin dışa açılan penceresi konumunda olan Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı, düzenlediği bu son etkinlikle de büyük takdir topladı.

Malik Aksel Sanat Galerisinde yapılan yarışma sergisine Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, “Öğrencilerimiz çalışıp, ürettiği için bugün burada bu sergi açılışlarını gerçekleştirebiliyoruz” dedi.

Son iki yılın küresel salgının gölgesinde geçtiğini anımsatan Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, bu süreç içinde uygulamalı dersleri uzaktan yapmanın büyük güçlükler yarattığını ifade etti. Her şeye rağmen öğrencilerinin çok güzel işler çıkardığını söyleyen Prof. Dr. Meliha Yılmaz,  “Öğrencilerimiz ürünleri ve çalışmalarıyla Türkiye çapında girdikleri yarışmalarda önemli başarılar kazandılar. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Gerçekleştirilen yarışmaya katılan tüm öğrencilerine teşekkür eden Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Dördüncü sınıf öğrencilerimizi okulumuzdan tam donanımlı olarak mezun ediyoruz. Bunun kıymetini mezun olduktan sonra daha iyi anlayacaklar. Bu vesile ile etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza ve ekibime içtenlikle teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. ”

Açılışta söz alan Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Çaydere, “Öğrenim okulda başlayıp hayat boyu süren bir süreçtir. Sanat da sürekli ilgi isteyen bir alan bu nedenle hiç ara vermeden çalışmaya devam etmeliyiz. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.

Açılışta öğrenciler adına kısa bir konuşma yapan Heykel Bölümü öğrencisi Sinem Çağla Köşker ise, kendilerine bu fırsatı tanıyan Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz başta olmak üzere tüm öğretim elemanlarına teşekkür ederek ve Üniversitemizin misyonunu en güzel şekilde temsil edecek birer öğretmen olacaklarına söz vererek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı, mansiyon ve katılım belgeleri Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz ve bölüm öğretim üyeleri tarafından takdim edildi. Başarı belgesi takdiminin ardından yarışma sergisinin kurdelesi tüm konukların katılımı ile kesildi. Büyük beğeni toplayan sergi, çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler şu şekilde sıralandı:

Başarı Ödülleri

Nezahat Melda Çatal

Semih Emin Kaya

Sinem Çağla Köşker

Erdem Koç

Maide Ekmen

Hümeyra Kaya

Beyhan Turan

Damla Manav

Ümmügülsün Köprücüoğlu

 

Mansiyon

Ezgi Demirci

Gülcenur Özdemir

Vildan Candan

Şahande Özeser

-1

-1

-1

-1

-1-1

background image