Fakültemiz ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Öğretmenlere Yönelik Akademik Yazma Eğitimi” verildi.
11 Haziran Cumartesi günü Gazi Eğitim Fakültesi Gazi Konser Salonunda düzenlenen eğitim toplantısına Ankara’da görev yapan farklı branşlardan 120 öğretmen katıldı.
Etkinliğin koordinatörlüğünü Gazi Üniversitesi adına Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Salih Şahin yaptı. Projede Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına, İl ARGE birimi Ulusal Projeler biriminden Şube Müdürü Selim Coşkun ve Ulusal Projeler Koordinatörü Dr. Derya Selçuk Köse ve Dr. Yucan Eke görev aldı.
Eğitim sırasında gün boyunca, Ankara’da görev yapan yüksek lisans ve doktora yapmış veya yapmakta olan öğretmenlere yönelik olarak Akademik yazma eğitimi verildi.
Etkinliğe, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Harun Fatsa katılarak açılış konuşması yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, konuşmasında “Öğretmenlere yönelik düzenlenen bu tip toplantıların önemine vurgu yaparak, eğitimin düzenlenmesinde iş birliği için Gazi Üniversitesinin kıymetli yöneticilerine, akademisyenlerine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Bundan sonra da bu tür işbirliğinin devam etmesini diliyorum” dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından eğitimlere geçildi. Eğitim etkinliğinde, Akademik yazma nedir? Temel özellikleri nelerdir? Akademik yazmada alana uygun konu seçilir ve problem cümlesi nasıl yazılır? Akademik yazmada literatür taramada nelere dikkat edilir? Nicel ve nitel bilimsel araştırmaların farkları nelerdir? Bilimsel araştırmada veri nasıl toplanır? Bilimsel yayın yaparken giriş, bulgular ve sonuç ile özet nasıl yazılır? Bilimsel yayın yapmada atıf yapmanın kuralları nelerdir? Ve Hangi dergilerde bilimsel yayın yapılmalıdır? gibi başlıklarda sunumlar yapıldı.
Akademik Destek projesi kapsamında, eğitimler Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, Prof. Dr. Mehmet Taşpınar, Prof. Dr. Naciye Aksoy, Prof. Dr. Nejla Yürük, Prof. Dr. Yusuf Doğan, Prof. Dr. Salih Şahin, Prof. Dr. Mehmet Ali Dombaycı, Doç. Dr. Cemal Çakır, Doç. Dr. Nazife Burcu Takıl, Doç. Dr. Melek Gülşah Şahin tarafından verildi.
Etkinlik katılımcıların sorularına verilen cevaplar ile birlikte sona erdi. Yeni akademik yıl başlangıcında etkinliğin atölye çalışması şeklinde 2. Aşamasının yapılması planlanmaktadır.
TÜBİTAK 2237A Projesi Kapsamında Bir Güçlük Bin Çözüm Proje Açılışı Gerçekleştirildi
Fakültemizde "24 Kasım Öğretmenler Günü" Kutlandı
Azerbaycan Lenkeran Devlet Üniversitesinden Heyet Üniversitemiz ve Fakültemizi Ziyaret Etti
Gazi Eğitim Fakültesi Birim Ar-Ge Ekibi Kasım 2024 Aylık Olağan Toplantısını Yaptı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.