Öğrencilerimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında Finalde
23 Temmuz 2022 | 17:33

Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı son sınıf öğrencileri Neslihan SOYSAL ve Sena ERGENÇ, Giresun'da gerçekleştirilen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında Finalde, “Görme Yetersizliği Mevcut Öğrenciler İçin Geri Dönüşüm Ürünleriyle Oluşturulan Hücre Modelleri” başlıklı projeleriyle katılmaktalar. Öğretmen adaylarımız, görme yetersizliği olan her yaş grubundaki öğrencilere, bitki ve hayvan hücrelerinde yer alan yapıları dokunma duyularıyla algılayacakları şekilde hissederek ve her yapıyla ilgili bilimsel olarak hazırlanan bilgileri sesli dinleme fırsatı bulacakları üç boyutlu materyaller geliştirmişlerdir. Görme yetersizliği bulunan öğrenciler için yararlı olan bu materyallerin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen adaylarımızı kutluyor ve başarılarının devamını dilizyoruz.

biyoloji-1 biyoloji-1 biyoloji-1 biyoloji-1