Fakültemizde “Millî Birliğin İnşasında Dil, Kültür ve Kimlik” Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
25 Temmuz 2022 | 11:42

Fakültemiz tarafından düzenlenen “Millî Birliğin İnşasında Dil, Kültür ve Kimlik” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ali Yakıcı’nın, sunuculuğunu ise Dr. Öğr. Üyesi Arife Ece Evirgen’in yaptığı programda panelist olarak Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Prof. Dr. Dilek Ergönenç yer aldı.

Çevrim içi olarak düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Çetin, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Dil canlı ve dinamik bir yapıya sahiptir. Mensup olunan kültür kodları ancak dil vasıtasıyla yeni nesillere aktarılır. Milli birliğin oluşmasında dil asli unsurdur. Milli birliğin sağlaması için ortak dil gereklidir. Dil çevrisinde oluşan birlik toplumun için çok önemlidir” dedi. Gerçekleştirilen etkinliği önemsediğini ifade eden Üniversitemiz Rektörü Musa Yıldız, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Açılışta söz alan Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi ise, “Türkçenin birleştirici gücünün farkında olan Türk devlet adamları Türkçenin öğretilmesi için büyük gayret sarf etmişlerdir. Fakültemiz kurulduğu günden beri Türkçe öğretmeni yetiştirmeye devam etmektedir. Bu vesile ile etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür ederim” diye konuştu.

Açılışta konuşan Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Çetin ise, dil, kültür ve kimlikle ilgili bilgiler vererek, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ali Yakıcı’nın yaptığı panele geçildi. Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin Ünsal'ın etkinliğin önemine dikkat çekmesi ve teşekkürleri ile sona erdi.

-1-1

-1

-1

-1

 

milli birlik-1
background image