Okul Öncesi Eğitimde Artırılmış Gerçeklik ile Çok Boyutlu Matematik Projesinin Açılış Töreni Gerçekleştirildi
6 Eylül 2022 | 18:45

TÜBİTAK 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve Üniversitemizde düzenlenen “Okul Öncesi Eğitimde Artırılmış Gerçeklik ile Çok Boyutlu Matematik Projesi”nin açılış töreni geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Fakültemiz F Blok Konferans Salonunda 5-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek projenin açılış törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin Ünsal, Prof. Dr. Serkan Koşar, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. İlkay Ulutaş, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Gazi Üniversitesi olarak TUBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında “Okul Öncesi Eğitimde Artırılmış Gerçeklik ile Çok Boyutlu Matematik” adlı projeye ev sahipliği yapmaktan ve sizleri ağırlamaktan mutluluk duymaktayız” dedi.

Prof. Dr. Ramazan Bayındır, şöyle devam etti: “Artırılmış gerçeklik, gerçek ortam ve gerçek nesnelerle üç boyutlu etkileşimler içermesi bakımından sanal gerçeklikten fark göstermektedir. Sanal gerçeklikte gözlük vb. ekipmanlar ile sanal ortamla etkileşim kurarken artırılmış gerçeklikte yaşanılan ortam ve objelerle etkileşim kurulmaktadır. Bu bakımdan artırılmış gerçeklik çocukların ulaşamadıkları ortamlarla veya öğrenmede güçlük çektikleri konularla yaşamla ilişkilendirerek öğrenmeleri bakımından önem kazanmaktadır.”

Eğitimde bireysel farkların olabileceğine işaret eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasını şöyle tamamladı: “bu proje ile bir hafta süresince gerçekleşecek etkinliklerde alana yönelik becerilerinizi daha da geliştirmeyi ve okul öncesi eğitim alanına, çocuklarımıza tüm içtenliğimizle katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu süreç karşılıklı gelişim sürecidir.  Sizlerin deneyimleri, görüşleri ve önerileri bizler için de geliştirici olacaktır. Projede katkıları olan araştırmacılar, eğitimciler ve rehberler olmak üzere tüm ekibi kutluyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Açılışta konuşan Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi ise, bilgi ve iletişim kurumlarının günümüzde yaygın olarak kullanıldığını dile getirdi. Dijital ortamın sürekli güncellendiğinin altını çizen Prof. Dr. Mahmut Selvi, artırılmış gerçekliğin eğitimi daha da eğlenceli hale getirdiğini söyledi.

Matematiksel düşüncenin temellerinin okul öncesi dönemde atıldığı bilgisini veren Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, eğitimde teknoloji kullanımının yaygınlaştığını vurguladı. Projenin matematik öğretiminde büyük önem arz ettiğini kaydeden Prof. Dr. Mahmut Selvi, emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Proje Yürütücüsü Prof. Dr. İlkay Ulutaş proje hakkında bilgilendirme yaptı. Açılış programı seminerlerinin başlamasının ardından sona erdi.

-1

-1

-1

-1

background image