Gazi Üniversitesinden Şehit ve Gazi Çocuğu Liselilere “Yazarlık Eğitimi”
7 Eylül 2022 | 21:53

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi iş birliğinde şehit ve gazi çocuklarına yönelik hazırlanan "Yazıyorum Öyleyse Varım-Yazarlık Atölyesi Projesi" kapsamında lise öğrencilerine yazarlık eğitimi verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Gazi Üniversitesi iş birliğinde uygulamaya konulacak projeyle; tarihe, edebiyata ilgi duyan şehit ve gazi çocuklarının, duygu ve düşüncelerini ifade etme yeteneklerinin geliştirilmesi, okuma ve yazmaya özendirilmeleri amaçlanıyor.

Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından teknik altyapı ve destek sunulacak eğitimin konu başlıkları, "Yazım Teknikleri, Yazma Stratejileri, Kelime Hazinesi Geliştirme Teknikleri, Türkçe Dil Bilgisi" olarak belirlendi. Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gıyasettin Aktaş, Doç. Dr. Başak Uysal, Doç. Dr. Ülken Şen ve Dr. Öğretim Üyesi Özlem Cömert Bayrak'ın vereceği eğitimler, 8-9 Eylül 2022 tarihlerinde online olarak yapılacak. Projeden 859 çocuk yararlanacak.

Gazi Üniversitesinden Şehit ve Gazi Çocuğu Liselilere “Yazarlık Eğitimi”-1

background image