Dekanlığımızın İşbirliğiyle Düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Eğitim Günleri (USEG) Kongresinin Açış Töreni Gerçekleştirildi
9 Eylül 2022 | 17:19

Uluslararası Sürdürülebilir Eğitim Günleri (USEG), Gazi Üniversitesi ile Sürdürülebilir Eğitim ve Enformasyon Derneği (SEED) arasında imzalanan protokolle 8-10 Eylül 2022 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde yapılacak akademik etkinliklerle devam edecektir. Bu kapsamda 3 panel, 5 davetli konuşmacı, 15 atölye ve 40 bildirinin sunumu gerçekleştirilecektir.

Güncel ve karşılaşılması olası problemlere karşı eğitim odaklı farkındalık oluşturmak ve çözüm önerileri sunmak amacıyla iki yılda bir düzenlenmesi öngörülerek planlanan “Uluslararası Sürdürülebilir Eğitim Günleri (USEG)" Kongresinin ilkinin açış töreni, Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Prof. Dr. Serkan KOŞAR, Sürdürülebilir Eğitim ve Enformasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil KARAGÖZ, Öğretim Üyeleri, bildiri sunumu yapacak olan konuklar ve öğrenciler katılım sağladılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin sunuculuğunu Fakültemiz Fen Bilgisi Eğitimi Mezunu TRT Spikeri Ayşegül BIYIK YILDIRIM üstlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Fakültemiz Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Bilgehan SONSEL ve Doç. Dr. Çağla SERİN ÖZPARLAK bir müzik dinletisi sundular. Daha sonra açış konuşmalarına geçildi. Sürdürülebilir Eğitim ve Enformasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil KARAGÖZ açış konuşmasında, kongrenin önemine dikkat çekerek, çevre konusunda hassasiyete vurgu yaptı. Karagöz, kongrenin sonuçlarının ve çözüm önerilerinin öğrencilerin eğitimine doğrudan yansımasını ümit ettiklerini ifade etti.

Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL ise konuşmasında; “Ülkemizin güzide eğitim çınarı Gazi Üniversitemiz ve bu köklü eğitim kurumunun “Kurucu Fakültesi” durumundaki Gazi Eğitim Fakültemiz’in akademik birikimi, çatısı altındaki bilim insanı kaynağının zenginliği ile Sürdürülebilir Eğitim ve Enformasyon Derneği (SEED)’nin dinamizm ve enerjisi işbirliğinde düzenlenmektedir. Kongrenin yapılmasındaki temel gayemiz; güncel ve karşılaşılması olası çevre problemlere karşı eğitim odaklı bir farkındalık ve sorumluluk bilinci oluşturmaktır. Bu sinerjiyle bu hedefe ulaşacağımıza da gönülden inanıyoruz.” dedi. Prof. Dr. Yasin ÜNSAL konuşmasına; “Ana teması “Çevre Eğitimi ve STEM” olarak belirlenen Uluslararası Sürdürülebilir Eğitim Günleri’nin amacı; güncel olarak yaşanan veya yaşanması muhtemel çevre sorunlara karşı, eğitim odaklı, bilimsel derinlikli çözüm yolları aramaktır. Kongremiz “Çevre Eğitimi ve STEM” 2022 teması ile güncel sorunlara, eğitim odaklı çözümler araması yönünden ülkemizdeki ilklerden biridir. Bu sayede eğitim alanında ilkleri yaşatan Gazi Üniversitesi’nin bu misyonuna bir halka daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz.” diyerek devam etti. Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın da desteği ile düzenlenen kongrenin, Çevre Eğitimi ve STEM alanında bilimsel zenginliğe yol açacak birçok akademik çalışma, atölye ve çözüm önerisine ışık tutacağını ifade etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ ise konuşmasında doğanın ve çevrenin önemine çeşitli örneklerle vurgu yaparak kongrede varılacak sonuçların farkındalıktan ziyade çevre bilinci oluşturmasının daha önemli olduğunun altını çizdi.

Daha sonra yapılan ikram arasının ardından Ekolojik Okuryazarlık konulu panelle ilk gün programı sona erdi.

 

USEG-1 USEG-1 USEG-1 USEG-1 USEG-1 USEG-1 USEG-1
background image