Fakültemizin 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi Açış Töreni Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
29 Eylül 2022 | 10:18

Fakültemizin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı açış töreni Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda yapılan coşkulu bir açış töreniyle gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ, Prof. Dr. Fazlı POLAT, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Genel Sekreter Öğr. Gör. Ragıp AKYÜREK, Genel Sekreter Yardımcısı Raşit YILDIRIM, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açış töreni, Fakültemizin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer TÜRKMENOĞLU’nun solist olarak yer aldığı mini konserle başladı. Konserin ardından Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin açış konuşmasına geçildi. Konuşmasının başında Fakültemizin misyonundan bahseden Prof. Dr. Mahmut SELVİ, “Gazi Eğitim Fakültesi’nin, Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, öğrenmeyi, öğretmeyi ve insan gelişimini temel alarak kendisini yenileyen, geliştiren, eleştirel düşünebilen, yeniliklere açık, topluma rehberlik edebilen, kendisi ile barışık, gelecek kaygısından uzak, öğretmen, uzman ve akademisyenler yetiştirmek; ulusal ve uluslararası düzeyde kurulan iş birlikleri sayesinde yüksek nitelikli bilimsel araştırma/geliştirme faaliyetleri ile eğitim kuramlarını ve uygulamalarını ilerleten eğitim hizmetleri sunmak misyonuna; Türk eğitim sisteminin değişim ve dönüşümüne rehberlik ederek, geleceğe yön veren araştırma/geliştirme çalışmaları ile ulusal ve küresel ölçekte öncü, öğretmen yetiştiren bir araştırma ve eğitim kurumu olma vizyonuna sahiptir” dedi. Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ konuşmasında, Gazi Eğitim Fakültesi’nin misyonuyla, vizyonuyla, değerleriyle; öğretim kalitesi, öğretim elemanı ve öğrenci sayısı açısından Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer aldığını vurguladı. Fakültemizin çok önemli başarılara imza attığını da belirten Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, üniversitemizin, eğitim alanında “Times Higher Education World University Rankings” The Subject Index 2022 sıralamasına göre dünya ölçeğinde 401-500 bandında yer aldığını ifade etti. Üniversitemizin 2022 yılı QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamasında eğitim alanında dünyada 21, Türkiye’de ise 1. sıraya yükseldiğini dile getirdi. Prof. Dr. Mahmut SELVİ, “Gazililer, Üniversitemizin eşsiz tarihinin gururunu yaşıyoruz, yaşayacağız ve yaşatacağız. 2022-2023 eğitim-öğretim yılımız hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Mimar Kemaleddin Salonu’nun tüm Gazililere 1926 yılını, tarihçemizi hatırlattığını söyledi. Rektörlük binamızın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceği olan nesilleri yetiştirecek öğretmenlerine değerli bir armağanı, eğitimin de sembolü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Musa YILDIZ, fakültenin tarihinden bahsetti. Üniversitemiz akademisyenlerine “irfan ordusu” şeklinde hitap eden Prof. Dr. Musa YILDIZ, akademisyenlerimize “1926 yılından bugüne, eğitim camiasında önemli görevler üstlenen sayısız öğretmen, uzman ve bilim insanı yetiştiren; geçmişin güçlü bilgi birikimini, geleceğin aydınlık yarınlarını iyi özümsemiş ve sentezini gerçekleştirmiş olan üniversitemizin kıymetli değerlerisiniz” diye seslendi. Bir eğitim ordusu yetiştiren Gazi Üniversitesinin eğitimde liderliğin, güvenilir ve doğru bilginin adı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Musa YILDIZ, konuşmasına şöyle devam etti: “Sizler, yüreklerinizde Gazili olmanın coşkusunu ve gururunu yaşıyorsunuz. Bu eşsiz duyguyu, kıymetli öğrencilerimize, öğretmen adaylarımıza da yaşatacaksınız. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun önderliğindeki eğitim ordusunun gösterdiği yolda; vatan, millet, bayrak sevgisi ve görev inancı ile görevinizi başarmanın mutluluğunu hissediyorsunuz. Bu sonsuz duyguyu, kıymetli öğrencilerimize, öğretmen adaylarımıza da hissettireceksiniz.” Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, konuşmasını “Eşsiz cennet vatanımda, şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandırarak, vatanımıza ve milletimize görev yapmanın gururunu, onurunu yaşatacak nesilleri, geleceğin Gazili öğretmenlerini yetiştiren, yetiştirecek olan değerli meslektaşlarım, yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı, uğurlu olsun” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından Akademik Performans Değerlendirme Sistemi (APSİS) verilerine göre ilk 10’da yer alan öğretim elemanlarına Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Fazlı POLAT, Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ ve Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ tarafından başarı belgeleri verildi.

Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ’ye Fakültemiz engellilerle ilgili olarak yapılan düzenlemeleri ve eğitimde erişim alanındaki çalışmaları nedeniyle YÖK tarafından verilen belge ve mavi-yeşil bayrak flamaları takdim etti.

Programda son olarak akademik unvan alan akademisyenlere yönelik cübbe giyme töreni gerçekleştirildi. Program, öğleden sonra Şef Metin KAZGAN, Şef Yardımcısı Levent TÜRKEL ve Solistler Banu SARAÇ, Gökçe Nur SEMERCİ ve Ömer TÜRKMENOĞLU’nun verdiği Armoni Mızıkası Konseri ile sona erdi.

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

afişler-1 afişler-1
background image