30 Eylül 2022 | 08:44

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve katılımcılarda farkındalık yaratan hizmet içi eğitim programlarına bir yenisi daha eklendi.

Çevrim içi olarak düzenlenen ve “Uluslararası Saygın Dergilerde Yayın Yapma Süreçleri” konusunun ele alındığı programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Aydın Kayaer yaptı. Programın davetli konukları Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi ve Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedef Canbazoğlu Bilici oldu.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, “Amacımız geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize hizmet etmek ve onlara destek olmak. İnşallah üniversitemizi daha ileriye taşıyacak programlara imza atarız. Programın düzenlenmesinde emeği geçen Eğitim Şube Müdürümüz Aydın Kayaer’e ve paylaşacağı bilgiler için Doç. Dr. Sedef Canbazoğlu Bilici’ye teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Eğitimin davetli konuşmacısı Doç. Dr. Sedef Canbazoğlu Bilici, uluslararası saygın dergilerde yayın yapma süreçlerindeki en önemli kriterlerin neler olduğuna değindi. Doç. Dr. Bilici; akademik makale nasıl yazılır, makalenin dergiye gönderimi nasıl hazırlanır, dergi seçiminde nelere dikkat edilmeli, makale değerlendirme ve revizyon süreci gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi. Bilici; akademik makale oluştururken biçimsel düzenlemeye özen gösterilmesinin, basit yazım imla hatalarının kontrol edilmesinin ve makale organizasyonuna önem verilmesinin altını çizdi. Doç. Dr. Bilici, akademik makale hazırlarken özellikle İngilizce dilinde akademik yazma becerilerine sahip olmanın da çok önemli olduğunu vurguladı. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Eğitimin video kaydı için tıklayınız...

Üniversitemizde “Uluslararası Saygın Dergilerde Yayın Yapma Süreçleri” Konulu Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi-1