Fakültemizin Ev Sahipliğinde Düzenlenen “IV. Ulusal Biyoloji Eğitimi Kongresi” Açış Töreni Mimar Kemaleddin Salonu’nda Gerçekleştirildi
7 Ekim 2022 | 09:14

Gazi Eğitim Fakültesi ile Fen Eğitimi ve Araştırmaları Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen IV. Ulusal Biyoloji Eğitimi Kongresinin açılış töreni Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongrenin açış törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Prof. Dr. Serkan KOŞAR, Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı ve IV. Ulusal Biyoloji Eğitimi Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Fen Eğitimi ve Araştırmaları Derneği Başkanı Doç. Dr. Murat KURT, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Fakültemiz Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Çağla SERİN ÖZPARLAK ve Doç. Dr. Bilgehan SONSEL’in müzik dinletisiyle başladı. Müzik dinletisinin ardından açış konuşmalarına geçildi. Programın ilk açış konuşmasını Prof. Dr. Mehmet YILMAZ yaptı. Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, üniversitemizin rektörlük binasının Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün eğitime verdiği önemin bir göstergesi olduğunu ve bu nedenle de kongrenin bu salonda düzenlenmesinin oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, kongrede diğer kongrelerden farklı olarak lisans, lise ve ortaokul öğrencilerinin de sunum yapacağını dile getirdi. Kongrede sadece biyoloji konusunun ele alınmadığını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, biyolojinin yaşamın her yerinde olduğunu dile getirdi.

Konuşmanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Takdimden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’ın konuşmasına geçildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, konuşmasına, “Kongrenin açışını Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün talimatlarıyla 1926 yılında tamamlanarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan bu binada, Mimar Kemaleddin Konferans Salonu’nda yaptığımız için ziyadesiyle mutluyum” diyerek başladı. Kendisinin de “Gazi Eğitim”li olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Musa YILDIZ, “Günümüzde “Eğitimin Kalitesi” ya da diğer bir deyişle “Kaliteli Eğitim” bir ülkenin, bir medeniyetin devamlılığı için olmazsa olmazlardandır. Dolayısıyla eğitimin her alanı bizler için çok stratejik bir öneme sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En önemli ve en verimli görevlerimiz, eğitim ve öğretim işleridir. Eğitim ve öğretim işlerinde kesinlikle başarı sağlamak gerekir. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu yolla olur” sözleri eğitim-öğretime verdiği ehemmiyeti göstermektedir” dedi. Hem “öğretmen yetiştirmede” hem de “öğretmenlerimizin mesleki hayatında” birtakım problemlerle karşılaşıldığını dile getiren Prof. Dr. Musa YILDIZ, “Ulusal eğitim kongreleri, eğitimin her kademesindeki problemlerin tespiti ve çözümlerine ilişkin yöntemlerin ortaya konulduğu, yeni fikirlerin ve somut önerilerin sunulduğu ortamlardır. Fikir üretmek çaba gerektirir, bilgi birikimi olmadan fikir sahibi olunamaz” diye konuştu. Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, konuşmasını kongrenin başarılı bir şekilde geçeceğine olan inancını ifade ederek tamamladı.

Konuşmanın ardından Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Kongrelerin düzenlendikleri yerlerin öğrenme fırsatlarını artırdığını ifade eden Prof. Dr. Mahmut SELVİ, bu kongrenin açılışının Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Mahmut Selvi, kongrenin katılımcıların yanı sıra eğitimin tüm bileşenleri için bir umut olduğunu ifade etti.

Kendisinin Gazi Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu vurgulayan Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, lisans öğrenimini Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalında tamamladığını ve akademisyenliğe de bu Ana Bilim Dalında başladığını anlattı. Bu kongre sayesinde alanında uzman kişileri dinleme, yeni gelişmeleri takip etme ve sahadan gelen sorunları veya iyi örnekleri dinleme fırsatı yakalanacağına dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut SELVİ, kongrenin sonuçları bakımından başarılı bir kongre olmasını temenni etti.

FEAD Başkanı Doç. Dr. Murat KURT ise kongre ile ilgili bilgiler verdi. Doç. Dr. Murat KURT, bu kongre sürecinde düzenlenen oturumlarda ülkemizdeki biyoloji çalışmalarının değerlendirilebileceği bilimsel akademik bir ortam oluşmasını hedeflediklerini söyledi. Doç. Dr. Murat KURT, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Doç. Dr. Murat KURT’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Açış konuşmalarının ardından çağrılı konuşmalara geçildi. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertunç GÜNDÜZ “Bilimsel Kaynak Kullanımı ve Etik” ve Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali GÜL ise “Biyoloji Eğitimi Lisans Eğitim Programlarının Değerlendirilmesi” konulu sunumda bulundular. Program, Hersek Binasındaki sözlü bildiri sunumu, poster sunumu ve atölye çalışması ile devam etti.

Kongre, yarın sözlü bildirim sunumu ile atölye çalışmalarının ardından yapılacak değerlendirmenin ardından 07.10.2022’de sona erecek.

ubek-1 ubek-1 ubek-1 ubek-1 ubek-1 ubek-1
background image