Öğretim Üyelerimiz “Mamak'ta Bilim ve Teknoloji Buluşması” Etkinliğinde Üniversitemizi temsil etti
7 Ekim 2022 | 17:35

30.09.2022 ile 02.10.2022 tarihleri arasında gerçekleşen, “Mamak'ta Bilim ve Teknoloji Buluşması” adlı bilim şenliği, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel’in katılımıyla, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi işbirliğinde; Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü ve Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü'nün koordinasyonunda düzenlenmiştir. Etkinlik 16 farklı üniversiteden katılan akademisyenler ve uzmanlar ile gerçekleştirilmiştir.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yetişkin ve öğretmen olarak farklı düzeylerde çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapan “Bilim ve Teknoloji Buluşması” etkinliği içerisinde Coğrafya, Fizik, Kimya, Mühendislik, Matematik, Beslenme, Sanat ve Tasarım, Okul Öncesi, Böcek Bilimi, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Çevre, gibi birçok alanda olmak üzere 32 atölyede etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, Gazi Eğitim Fakültesi 4 atölye ile temsil edildi.

Etkinlikte “Teknoloji ve Etik” atölyesinde Gazi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali DOMBAYCI’nın proje liderliğinde ve Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Çetin CANBAZ’ın rehberliğinde katılımcılara günümüzde teknolojik gelişmelerin yarattığı etik problemlerin farkındalığı üzerine etkinlikler yaptılar.

Atölye lideri Prof. Dr. Tahir ATICI, “Sudan Gelen Güzellik” isimli atölyesinde rehberler Ayşe Karacasoy ve Emre Güneş ile birlikte katılımcılar mikroskop altında 1 damla sudaki canlıları gözlemleme fırsatı yakaladılar.

“Geleceğin Tarımı Tarımın Geleceği” isimli atölyede Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Salih ŞAHİN’in liderliğinde ve Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı doktora öğrencisi Ömer Faruk DAĞ 4. Sınıf öğrencileri Adem GÜNEŞLİ ve Necati Batuhan Göktürk rehberliğinde katılımcılara tarımın günümüzde ve gelecekteki önemli konularından biri olacağı düşünülen topraksız tarım hakkında farkındalık oluşturmak üzere bilgilendirme yaptılar.

Atölye lideri Doç. Dr. Çelebi ULUYOL, rehberler BÖTE 4. sınıf öğrencileri İrem GÖDE, Aylin AYKAÇ ve Murat Can ATİLLA mobil uygulama ile robot kontrolü başlığı altında atölye çalışması gerçekleştirdiler. Etkinliğe katılan çocuk ve velilere robotlar, robotların çalışma prensipleri ve sensörler vb. konularla ilgili gerekli bilgiler verildi. Çocuklar kendi oluşturdukları oluşturdukları robotları mobil telefonları üzerinden hareket ettirme şansını yakaladılar. 

Yapmış oldukları çalışmalarla Üniversitemiz ve fakültemizi temsil eden öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

mamak-1
background image