“Mertcan Altunbaş Akademi Eğitim Kurumu 8. Sınıf Öğrencileri” Fakültemizi Ziyaret Etti ve Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Tarafından Gerçekleştirilen Eğlenceli Bilim Etkinliklerine Katıldı
17 Ekim 2022 | 20:32

Mertcan Altunbaş Akademi Eğitim Kurumu 8.sınıf öğrencileri, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı mezunu olan öğretmenleri Mertcan Altunbaş rehberliğinde 16 Ekim 2022 tarihinde Fakültemizi ziyaret etmişlerdir. Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz misafir öğrencilere Gazi Eğitim Fakültesi’nin tarihi ve Türk Eğitim sistemindeki yeri ile ilgili bilgiler vermiştir.

Ardından misafir öğrenciler, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz koordinatörlüğünde “Eğlenceli Bilim Eğitimi Etkinlikleri” uygulamalarına katılmışlardır. Bu uygulamalar sırasında misafir öğrencilere Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı 3.sınıf öğrencileri Elmas Delice ve Adil Alperen İstim eşlik etmişlerdir. Bu etkinlikler;

  • Belli Bir Alandaki Papatya Populasyonunun Yoğunluğunu Tahmin Edelim
  • Bir Adadaki Ceylan Populasyonunun Büyüklüğünü Tahmin Edelim
  • Eğlenceli Oyunlarla “Mendel Genetiği Çaprazlamaları”
  • Kendi DNA Modelimizi Yapalım
  • Böcekçil Kuşlar Böcekleri Kolay Mı Yakalar?

şeklindedir.

Bu eğlenceli etkinliklere misafir öğrencilerin tamamı aktif olarak katılmışlar, etkinliklerin temelinin dayandığı bilimsel kavramları eğlenerek öğrenmişlerdir. Bu etkinliklerden ilk dördü laboratuvar ortamında, böcekçil kuşlar böcekleri kolay mı yakalar etkinliği ise kampüs bahçesinde gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikler tamamlandıktan sonra öğrenciler, Fakültemiz bünyesindeki Anadolu Yaban Hayatı Müzesi’ni gezerek buradaki canlıların adlarını, doğadaki ekolojik işlevlerini ve Türkiye’nin biyolojik zenginlikleri hakkında yeni bilgileri öğrenmişlerdir. Öğrencilere, Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı laboratuvarları tanıtıldıktan sonra bazı eğitim materyalleri hakkında da kısa bilgiler verilmiştir.

Bu etkinliklerin sonunda öğrenciler ve öğretmenleri Mertcan Altunbaş, Fakültemizde bilimle ve eğitimle dolu keyifli bir gün geçirdiklerini ifade ederek Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalımıza teşekkürlerini sunmuşlardır. Öğrencilerin tamamı bu etkinliklerde geçen kavramları okuldaki derslerde gördüklerini ancak eğlenceli etkinliklerin daha kalıcı öğrenmeyi sağladığını belirtmişlerdir. Eğlenceli bilim etkinlikleri programı, Mertcan Altunbaş tarafından Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğrencileri Elmas Delice ve Adil Alperen İstim’ e teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona ermiştir.

-1-1-1-1-1

background image