Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Lisans Öğrencileri ve Öğretim Elemanları Cumhuriyet Bayramında 2023 Adet Çam Fidanı Dikme Etkinliğine Katıldı
31 Ekim 2022 | 08:54

29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramında Doku Okulları ile Kahramankazan Belediyesi işbirliği ile devam eden Doku Okulları Hatıra Ormanına ikinci kısım fidan dikimleri gerçekleştirildi. Sürdürülebilir Eğitim ve Enformasyon Derneği (SEED, Doku Okulları, Kahramankazan Belediyesi ve Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı desteği ile gerçekleşen etkinliğe Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Semra Mirici, Prof. Dr. Osman Çimen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Gökben Atılboz, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Taşdelen, lisans öğrencilerimiz ile fakültemizin çeşitli ana bilim dallarında öğrenim gören Akıl Yürütme Topluluğu’nun öğrencileri katıldılar. 29 Ekim Cumartesi günü hareket öncesi kampüste toplanan katılımcılara Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi etkinlikle ilgili bilgi verdi ve böyle bir etkinliğin Cumhuriyet Bayramında yapılmasının anlamından bahsetti. Etkinliğe Fakültemiz Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı mezunu Doku Okulları Kurucu Temsilcisi ve SEED Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Karagöz, Doku Okulları yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve Kahramankazan Belediyesi yetkilileri ve çalışanları katıldılar.

Kahramankazan Belediyesi sınırlarında bulunan dikim alanında katılımcılar saat 13.30’dan itibaren gelecek yıl kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100.yılına hazırlık olması bakımından 2023 çam fidanı diktiler. Bu fidanların bir kısmı Eylül ve Ekim aylarında Fakültemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Sürdürülebilir Eğitim Günleri (USEG) ile Ulusal Biyoloji Eğitimi Kongresi (UBEK-IV) katılımcıları için SEED tarafından bağışlanan fidanlardan oluşmaktaydı. Etkinlikte okul öncesi çocuklardan başlamak üzere tüm katılımcılar organize bir şekilde çam fidanlarını toprakla buluşturup can sularını verdiler, memnuniyetlerini dile getirdiler. Sürdürülebilir gelişme için önemli bir adım olan fidan dikme etkinliği doğada hep birlikte yenilen yemek ve toplu fotoğraf çekimleriyle son buldu.

 

-1

-1

-1

-1

-1

background image