Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Dekanlığımız ve ATAUM İş Birliği ile Düzenlenen Etkinliklerle Saygı, Şükran ve Minnetle Anıldı
11 Kasım 2022 | 16:54

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin 84. Yılında, Fakültemiz ile Merkez Müdürlüğünü Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali ÇAKMAK’ın yaptığı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) işbirliğiyle Atatürk’ü Anma Günü Etkinlikleri düzenlendi.

Merkez Kampüste Rektörlük binası önünde düzenlenen Atatürk’ü Anma Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Fazlı POLAT, Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ ve Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Eğitim Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İhsan KALENDEROĞLU, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami CANDAN, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali ÇAKMAK, Genel Sekreter Öğr. Gör. Ragıp AKYÜREK, Genel Sekreter Yardımcıları Raşit YILDIRIM ve Mehmet Ali ÖZKAN, Dekanlar, Akademisyenler, Daire Başkanları, personel ve öğrenciler katıldı.

Tören, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fazlı POLAT, Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ ve Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR’ın eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda verilen konferansla devam etti. Konferansın açılışında, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. İlknur Özal GÖNCÜ yönetiminde, Fakültemiz Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı çok sesli korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve marşlar icra edildi. Rektör Vekili Prof. Dr. Fazlı POLAT, bu özel ve anlamlı günde duygulandıran müzik dinletisi için Doç. Dr. İlknur Özal GÖNCÜ ve Doç. Dr. Birsen JELEN’e teşekkür ederek, kendilerine fidan sertifikası takdim etti.    

Konferansın açış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’a vekâleten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı POLAT gerçekleştirdi. Prof. Dr. Fazlı POLAT konuşmasında, “Adını Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ten alan üniversitemizde, bu tarihi binamızda onun hayallerindeki gençliğin iyi yetişebilmesi için çalışıyoruz. O’nun hedeflediği gelişmiş, çağdaş ve güçlü Türkiye için çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven bireyler yetiştiriyoruz. ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.’ diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün fikirleri, idealleri ve düşünceleri yaşamakta ve yaşamaya da devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali ÇAKMAK yaptığı konuşmada; “Atatürk’ün çağdaş Cumhuriyet arzusu içi demokrasiyle doldurulmuş bir Cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu tarihten bu yana demokrasisini millet iradesiyle taçlandırmak üzere önemli çabalar sarf etmiştir. Bu çabalarının en önemli mimarı da kuşkusuz, bizatihi devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’tür. Bu programın bir dinletiyle taçlanmasını sağlayan Müzik Bölümümüzün kıymetli öğrencilerine ve kıymetli hocama çok teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak bu anlamlı günde davetimize icabet eden Prof. Dr. Hale ŞIVGIN’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açış konuşmalarının ardından davetli konuşmacı Prof. Dr. Hale ŞIVGIN, “Milli Mücadelenin 100. Yılında Atatürk’ün Tarih Bilinci” konulu konferans verdi. Atatürk’ün vefatının 84. yılında O’nu sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Hale ŞIVGIN şunları dile getirdi: “Her geçen gün O’na olan saygımız, sevgimiz ve minnetimiz daha çok artıyor. 1988 yılına kadar 10 Kasımlar bir yas günü, ağıt günü şeklinde icra ediliyordu; fakat 1988 yılından sonra çıkarılan bir kanunla, bu günün Atatürk’ü Anma Günü olmasına karar verildi. Atatürk’ü anmak, anlamak, onun yaptığı işleri ve varmak istediği hedefleri, mücadelesini anlatacak, Atatürk’ün ülküsünü anlatacak programlar yapılmaya başlandı. Zaten Atatürk yaşasaydı, kendisi de bunun böyle olmasını isterdi. Bir konuşmasında diyor ki; ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.’"

Prof. Dr. Hale ŞIVGIN’ın, Atatürk’ün çok önemsediği bir alan olan tarihe ve Atatürk’ün tarih bilincine dair verdiği konferansın ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Hale ŞIVGIN’a teşekkür ederek plaket ve sertifika takdiminde bulundu. Konferans, toplu çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

 

10 kasım-1 10 kasım-1 10 kasım-1 10 kasım-1 10 kasım-1 10 kasım-1 10 kasım-1
background image