Uşak Orhan Dengiz Anadolu Lisesi Öğrencileri Fakültemizi ve Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Ana Bilim Dallarını Ziyaret Etti
15 Kasım 2022 | 14:53

Üniversitemiz ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği çerçevesinde Uşak/ Merkez Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğrencileri, danışman öğretmenlerinin eşliğinde 11 Kasım 2022 tarihinde Fakültemizi ziyaret ettiler. Bu ziyarete Orhan DENGİZ Anadolu Lisesi’nden 83 öğrenci, Lise Müdür Yardımcısı Fahrettin GİRGİN ile Öğretmenlerden Yaşar DELİAYAN, Bekir Umut AKAR, Fatma KONAK ARABAYI, Figen ÖZKAN, Teoman DÜMEN, Mevlüt DEMİROĞLU ve İbrahim GÜNGÖREN katıldılar.

Toplumsal katkı temelli bu etkinliğe Fakültemizi temsilen Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü ve Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa SARI,  Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin AKKUŞ,  Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile Bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Nuray ÖNDER ÇELİKKANLI, Dr. Öğr. Üyesi Nurcan TURAN OLUK, Dr. Öğr. Üyesi Sinem GENÇER, Dr. Öğr. Üyesi Özlem TAŞDELEN, Dr. Öğr. Üyesi Gökben ATILBOZ, Dr. Öğr. Üyesi Sultan ÇIKRIK ve Öğr. Görevlisi Caner AKTAŞ katılmışlardır.

Öğrencilere ve danışman öğretmenlere öncelikle Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün talimatlarıyla yapımına başlanan ve yapımı Mimar Kemaleddin tarafından 1926 yılında gerçekleştirilen tarihi binamız ve Fakültemizin Türk Eğitim sistemindeki yeri ile ilgili bilgiler verilmiş bunlara ilişkin fotoğraf sergisi gezilmiştir. Ardından öğrenciler, Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı bünyesindeki Anadolu Yaban Hayatı Müzesi’ni gezerek buradaki canlıların adlarını, doğadaki ekolojik işlevlerini ve Türkiye’nin biyolojik zenginlikleri hakkında yeni bilgileri öğrendiler. 

Öğrenciler 3 gruba ayrılarak Fizik, Kimya ve Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı laboratuvarlarını gezerek akademisyenlerimizin anlatımları doğrultusunda bilgilerini artırdılar, merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular. Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Laboratuvarlarının gezilmesi sırasında öğrencilere yüksek lisans öğrencilerimiz Neslihan SOYSAL, Canan BİLGİLİ ve Kadernur OCAK eşlik etmişler ve sorularını cevaplandırmışlardır.

Fakültemizi ziyaretlerinden sonra misafir öğrencilerimiz bilgilendirilmeleri ve keyifli bir zaman geçirmelerinden dolayı hem onlara eşlik eden Uşak Orhan Dengiz Anadolu Lisesi Öğretmenlerine hem de Fakültemiz öğretim elemanlarına teşekkürlerini sunmuşlardır. Etkinlik Fakültemizin değişik bölümlerindeki fotoğraf çekimleriyle son bulmuştur.

-1

-1

-1

-1

background image