TEKNOFEST 2023 Bilgilendirme Semineri Öğrencilerimizin Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi
18 Kasım 2022 | 09:04

TEKNOFEST 2023 için başvuru süreci devam ederken öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin bilgilendirilmesi amacıyla Fakültemiz tarafından bir seminer düzenlendi.

Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonunda 17 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz yoğun ilgi gösterdiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Serkan KOŞAR, TEKNOFEST ve Yarışmalar Koordinatörlüğü Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Cemil OCAK, Üniversitemiz KAPUM Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Hasan EŞiCi ve Dr. Öğretim Üyesi Serkan DÜZGÜN, Gazi Eğitim Fakültesi akademisyenleri ile farklı ana bilim dallarından öğrencilerimiz katıldılar.

Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin açış konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinlikte Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi ve TEKNOFEST ve Yarışmalar Koordinatörlüğü Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Cemil OCAK ve Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Sultan ÇIKRIK konuşmacı olarak yer aldılar.

Etkinliğin açış konuşmasında Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ “Dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin 2023 yılında altıncısı gerçekleştirilecektir. Pek çok farklı kategoride yarışmaların düzenleneceği bu festivale, lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz de oluşturacakları takımları ile katılabileceklerdir. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023’te Gazi Eğitim Fakültesi olarak öğrencilerimiz ve hocalarımız ile TEKNOFEST’te yer almayı ve çeşitli kategorilerde dereceler elde etmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşabilmek için düzenlenen bu seminer sayesinde sizler TEKNOFEST başvuru süreçleri ve yarışma kategorileri hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Sizlerden beklentimiz kazandığınız dereceler ile Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama coşkusuna katkı sağlamanız ve Fakültemizin misyonuna uygun olarak yüksek nitelikli bilimsel araştırma/geliştirme faaliyetlerinde bulunmanızdır.” ifadelerine yer verdi.

Etkinliğin konuşmacılarından Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi ve TEKNOFEST ve Yarışmalar Koordinatörlüğü Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Cemil OCAK yapmış olduğu bilgilendirme sunumunda TEKNOFEST ve Yarışmalar Koordinatörlüğü, TEKNOFEST başvuru süreci, başvuru takvimi ve formları, yarışmalara hazırlık süreci, takım oluşturma ve rapor yazım aşamaları ve Üniversitemizin TEKNOFEST yarışma takımlarına sunacağı imkanlar konularında bilgi paylaşımında bulundu.

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı olan Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Sultan ÇIKRIK gerçekleştirdiği sunuda fakültemiz özelinde öğrencilerimizin yönelebileceği yarışma kategorileri ve daha önce finale kalan yarışma projelerinden örnekler hakkında bilgi verdi.

TEKNOFEST 2023 Bilgilendirme Semineri öğrencilerden ve akademisyenlerden gelen soruların cevaplanmasının ardından kapanış konuşmaları ile sona erdi.

TEKNOFEST-1 TEKNOFEST-1 TEKNOFEST-1 TEKNOFEST-1 TEKNOFEST-1
background image