24 Kasım Öğretmenler Günü Resim Sergisinin Açılışı Yapıldı
28 Kasım 2022 | 09:09

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Türk sanat hayatına yön vermek amacıyla kurulan Fakültemizin Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı, güçlü ve yetkin akademik kadrosuyla 90 yıldır Ülkemizin en önemli sanatçı ve sanat eğitmenlerini yetiştirmeyi sürdürüyor.

Türkiye’nin Sanat Eğitimcisi yetiştiren ilk kurumu olma özelliğini de büyük bir gururla taşıyan Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kuruluş misyonuna uygun olarak düzenlendiği “24 Kasım Öğretmeler Günü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanları Sergisi”yle kutladı.

Malik Aksel Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergiye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı POLAT, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Prof. Dr. Serkan KOŞAR, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha YILMAZ, Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Genel Sekreter Ragıp AKYÜREK, bölüm öğretim elemanları, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha YILMAZ, sözlerinin başında 24 Kasım’ın önemine işaret etti. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Cumhuriyeti ilan etmesiyle büyük bir kalkınma hamlesini başlattığını belirten Prof. Dr. Meliha YILMAZ, en önemli kalkınma hamlesinin eğitim alalında yapıldığını söyledi.

Resim-İş Eğitim Ana Bilim Dalının Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulduğunu hatırlatan Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha YILMAZ, ilk kurulan atölyelerin o dönemin kısıtlı koşullarına rağmen, Avrupa'dan getirtilen malzemelerle oluşturulduğunu anlattı. Bu durumun Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sanata büyük önem verdiğinin bir kanıtı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Meliha YILMAZ, serginin oluşmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Prof. Dr. Meliha YILMAZ, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Bugün burada üç kuşak eğitimciler bulunmaktayız. Bizleri yetiştiren hocalarımızın, genç meslektaşlarımın ve tüm öğretmenlerin gününü kutluyorum.”

Açılışta kısa bir konuşma yapan Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin ÜNSAL ise Gazi Eğitim Fakültesi’nin Türkiye’de öğretmen yetiştiren kurumlar içinde amiral gemisi olduğunu, Gazi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalının da sanat alanında aynı güçte olduğunu belirterek, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Açılışta son sözü alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı POLAT ise, düzenlenen 24 Kasım Öğretmeler Günü etkinliğinde bulunmaktan büyük gurur duyduğunu dile getirdi. Öğretmenler gününün büyük bir anlamı içinde barındırdığını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı POLAT, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından “24 Kasım Öğretmenler Günü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanları Sergisi”nin açılışı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı POLAT, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Prof. Dr. Serkan KOŞAR, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha YILMAZ, Genel Sekreter Ragıp AKYÜREK, bölüm öğretim elemanları tarafından yapıldı. Etkinlik çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

24kasımresimsergisi-1 24kasımresimsergisi-1 24kasımresimsergisi-1 24kasımresimsergisi-1 24kasımresimsergisi-1 24kasımresimsergisi-1 24kasımresimsergisi-1