Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı, Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu’nda “Eğlenceli Bilim Etkinlikleri” Gerçekleştirdi
29 Kasım 2022 | 08:57

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “eğitim işbirliği protokolü” çerçevesinde, 25 Kasım 2022 tarihinde Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ’ın koordinatörlüğünde Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu’nda “Eğlenceli Bilim Etkinlikleri” gerçekleştirdi.

Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulunda düzenlenen eğlenceli bilim etkinliklerine okulun  6.,7. ve 8. sınıf öğrencileri katılım sağladı. Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu Okul Müdürü Bilge ULUKAYA, okul yöneticileri ve öğretmenleri gün boyu süren etkinlikleri yakından takip ettiler.

Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı yüksek lisans ve lisans öğrencilerimiz Eğlenceli Bilim Etkinliklerine gönüllülük esasına göre katıldılar. Öğrencilerimiz ve gerçekleştirdikleri etkinlikler; Kadernur OCAK (Doğadan Mimariye), Neslihan SOYSAL (Örnek Alan Yöntemi ile Bir Bölgedeki Papatyaların Populasyon Yoğunluğunun Tahmin Edilmesi),  Adil Alperen İSTİM (Akciğer Kapasitenizi Ölçelim), Elmas DELİCE (Biyoçeşitlilik: Omurgalı Hayvanlar), Emre GÜNEŞ (Kuş ve Memeli Alyuvarları Aynı Mı?),  Nur KOCA (Biyoçeşitlilik: Omurgasız Hayvanlar), Canan BİLGİLİ (Mendel Genetiği: Üreyen Boncuklar) şeklindedir.

Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu 6.,7. ve 8.  Sınıf öğrencileri etkinlikler için hazırlanan stantları gruplar oluşturarak istasyonlar şeklinde gezip bire bir etkinliklerin tamamına katıldılar. Eğlenerek, sorgulayarak, tartışarak ve yorumlayarak bilimin gizemli doğasını keşfetmeye çalıştılar. Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu öğrencilerine rehberlik eden tüm öğretmenler de öğrencileri ile birlikte etkinliklere katıldılar. Etkinlilerin aralarındaki molalarda öğretmen adaylarımız, Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu müdürü ve öğretmenleri ile sohbet etme ve saha hakkında bilgi edinme fırsatını da buldular. Etkinliklerin başından sonuna kadar geleceğin öğretmenleri olacak olan Ana Bilim Dalımız öğrencileri bu etkinliklerin kendileri için çok önemli bir deneyim ve kazanım olduğunu belirttiler.

Zaman yetmezliğinden dolayı etkinliklere katılamayan öğrenciler için etkinliklerin önümüzdeki uygun bir zamanda Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu veya Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nin ev sahipliğinde tekrarlanması kararlaştırıldı.

Etkinliklerin tamamlanmasının ardından yapılan törende Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu Müdürü Bilge ULUKAYA tarafından Ana Bilim Dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz’a hediyesi, öğrencilerimize ise katılım belgeleri takdim edildi.

-1

-1

-1

-1

-1

 

background image