AstroGAZİ Topluluğunun AstroFilm ve Gökyüzü Gözlem Etkinliği Yapıldı
30 Kasım 2022 | 11:03

Fakültemiz Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Uygar Kanlı’nın akademik liderliğini, Fizik Eğitimi 2. Sınıf öğrencisi Elif Sıla Acıerik’in topluluk başkanlığını yaptığı AstroGazi Topluluğu’nun 2021-2022 eğitim-öğretim yılındaki üçüncü etkinliği olan AstroFilm Gecesi ve Gökyüzü Gözlem Etkinliği (Ay-Jüpiter-Satürn) 28 Kasım 2022 tarihinde Gazi Üniversitesi Merkez Kampüs Hersek Binası ve F Blok Konferans salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe; Gazi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra fen, diş hekimliği, hemşirelik, mimarlık, mühendislik, sağlık bilimleri, spor bilimleri, teknoloji, tıp vb. farklı fakültelerde ve TUSAŞ Kazan MYO, Teknik Bilimler MYO’daki öğrencilerimizin yanı sıra; Başkent Üniversitesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitelerinde öğrenim gören yaklaşık 170 öğrenci katıldı. Farklı çaplarda üç farklı aynalı teleskop ile eş zamanlı Ay, Jüpiter ve Satürn gökcisimlerinin gözlemi Hersek Binası balkon/teras katında gerçekleştirildi. Gözlem etkinliğinin ardından öğrencilerin kendilerinin seçtiği astronomi/uzay konulu bir filmin (Yıldızlararası/Interstellar) bilimsel tartışmalar ışığında F Blok konferans salonunda gösterimi yapıldı.

astrogazi-1 astrogazi-1 astrogazi-1 astrogazi-1 astrogazi-1