Fakültemiz Mezunları Prof. Dr. Mehmet Can Doğan ‘Necip Fazıl Şiir Ödülü’ ve Can Acer ‘Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü’ne layık görüldü
5 Aralık 2022 | 09:17

Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü mezunları Prof. Dr. Mehmet Can Doğan ve Can Acer, Necip Fazıl adına düzenlenen ödül töreninde ödüle layık görüldüler.

Cumhuriyet tarihinin en önemli edebiyatçı ve fikir adamlarından Üstad Necip Fazıl’ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 2 Aralık 2022 tarihinde sahiplerini buldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy törende yaptığı konuşmada, Necip Fazıl’ın Türk islam düşüncesinden aldığı ilhamla nesillere dava şuurunu kazandıran, şiirleriyle ruhlarını, düşünceleriyle de zihinlerini doyuran fikir işçisi olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Necip Fazıl Şiir Ödülü'nü alan Prof. Dr. Mehmet Can Doğan'ın dizelerini okuyarak, Doğan ve diğer ödül sahiplerini tebrik etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın da yer aldığı törende, mezunumuz olan ve Üniversitemizde uzun yıllar öğretim üyesi olarak çalışan halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak görevine devam eden Prof. Dr. Mehmet Can Doğan, Necip Fazıl Şiir Ödülü’nü almaya hak kazandı. Prof. Dr. Mehmet Can Doğan, kadim Türk kültürünün izlerini şiirinin özüne koyması, neredeyse bütün mesaisini şiire, şiir dergilerine, şiir üzerine araştırma ve inceleme yazılarına ayırdığı için Necip Fazıl Şiir Ödülü’ne layık görüldü. Prof. Dr. Mehmet Can Doğan, törende yaptığı konuşmada, aldığı ödülü Türkçeye verilmiş bir ödül olarak gördüğünü söyleyerek, Türkçeyi işleyen tüm şairlere sonsuz bir saygı duyduğunu ifade etti.

Mezunumuz olan ve “Demirin Demiri Kesme Sesi” adlı bir şiir kitabı bulunan Can Acer, gündelik hayatı işlek, ironiden beslenen ve güncel şiirin geldiği yerin farkında olan bir şiir diliyle aktarmadaki başarısıyla Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü’ne layık görüldü. 2019 yılından bu yana Urfa’da öğretmenlik yapan Can Acer, konuşmasında eylem adamı olarak nitelediği Necip Fazıl ve şiirleri hakkında bilgi verdi.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi olarak Prof. Dr. Mehmet Can Doğan ve Can Acer’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

-1

-1

-1

-1

-1

background image