Fakültemiz “Plastik Sanatlar Sergisi” Başkent Üniversitesi’nde Sergilendi
13 Aralık 2022 | 13:32

Başkent Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Kültür Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen 13. Kültür ve Sanat Haftası kapsamında, Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarının eserlerinden oluşan Plastik Sanatlar Sergisi, Başkent Galeri’de sergilendi.

Müzik dinletisi ile başlayan serginin açılış törenine Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, Başkent Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Öztürk, eser sahibi öğretim elemanları, iki üniversitenin öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Töreninin açılış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı İlknur Özen şunları söyledi: “İyi ki sanat var, sanatın evrensel birleştirici gücünü kullanarak bir araya geldik. Hepiniz hoş geldiniz. Sizlerin eserlerini Üniversitemizde sergilemekten onur duyuyoruz. Bütün katkı ve emekleriniz için teşekkür ediyoruz.”

Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Bir zamanlar Gazi Üniversitesinde birlikte çalıştığımız Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı, çok sevgili hocamız Prof. Dr. Adnan Tepecik’in nazik daveti ile Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarımızın çeşitli alanlarda eserleri ile buradayız” ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile kurulmuş, Cumhuriyet’in ilk sanat eğitimi kurumu olan ve çatısı altında bulunmaktan onur duyduğumuz, her zaman bu sorumlulukla hareket ettiğimiz Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı olarak 20 öğretim elemanımızın resim, özgün baskı resim, grafik tasarım, seramik ve heykel gibi çağdaş sanatın çeşitli alanlarında üretmiş olduğu 56 adet eserimizle sergimizi gerçekleştiriyoruz.”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat, etkinliğe katılmış olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu’nun kendisi için büyük önemi taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Fazlı Polat, “Ben kendisinin öğrencisiyim. 13.’sü düzenlenen Kültür ve Sanat Haftası kapsamında Plastik Sanatlar Sergisi’nde bulunmaktan Üniversitemiz adına büyük onur duydum. Başta çok kıymetli hocalarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu ise konuşmasında; “13. Kültür ve Sanat Haftası etkinliğimizin açılışı niteliğinde olan bu sergi bizim için çok büyük önem taşıyor. Cumhuriyetin sanatla ilgilenen ilk Üniversitesinin de katkısı olduğu bir sergi ile etkinliğimize başlıyoruz. Umarım bu etkinliğimiz sergiyi gezen genç arkadaşlarımıza yeni fikirler verir, ilham kaynağı olur. Sergimizin gerçekleşmesini mümkün kılan, organizasyonunda görev alan herkese çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir sergi diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” sözlerine yer verdi.

Açılış töreni, eser sahiplerine Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu’nun teşekkür belgesi vermesi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Plastik Sanatlar Sergisi, 12-23 Aralık 2022 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

background image