Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Sultan ÇIKRIK, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışmasında Jüri Üyesi Olarak Görev Almıştır
3 Ocak 2023 | 14:20

TÜBİTAK ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında bu yıl imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ilk kez düzenlenen “Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması” final aşamasında Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Sultan ÇIKRIK jüri üyesi olarak görev almıştır.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerin, “Çevre ve İklim Değişikliği” alanlarında bilimsel düşünme, araştırma yapma ve analitik düşünme becerilerini geliştirerek yeni bilgiler üretmelerinin teşvik edilmesi ve bu bilgilerin paylaşılacağı platformlarda bilim insanları ve sektör temsilcileri ile bir araya getirilmesi amaçlanan bu yarışmanın final aşaması 26-29 Aralık 2022 tarihleri arasında Ankara Congresium'da düzenlenmiştir. 27 Aralık 2022 Salı günü jüri değerlendirmelerinin gerçekleştirildiği yarışmada finalde yer alan 15 proje içinden bir birincilik, iki ikincilik, üç üçüncülük ve bir de teşvik ödülü verilmiştir.

 

tübitak-1 tübitak-1
background image