Fakültemizde Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı Başladı
23 Ocak 2023 | 16:33

Fakültemiz tarafından düzenlenen Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı açılış töreni ile başladı.

Fakültemiz F Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Gelişli, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Serkan Koşar ve öğretim elemanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören programının açılış konuşmasını Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi yaptı. Üniversitemizin, sahip olduğu kalite politikası bağlamında son yıllarda önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Mahmut Selvi, “Biz de yönetime geldiğimiz günden bugüne Gazi Eğitim Fakültesi olarak Üniversitemizin kalite politikasına katkı sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Üniversitemizin kalite politikası bağlamında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden belki de en önemlisi ise akreditasyon çalışmalarımızdır. Geçtiğimiz yıl 4 lisans programımız Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından 3+2 yıllığına akredite edildi. Bu yıl, 6 lisans programımızın akreditasyon süreçleri tamamlandı, değerlendirme sonuçlarını beklemekteyiz. 6 lisans programımız için de geçtiğimiz günlerde başvuru süreçlerini başlattık. Bunların dışında ise “Akademik Birim Yöneticileri Çalıştayı” gibi Üniversitemiz tarafından kurumun kalite kültürünü geliştirmek amacıyla düzenlenen faaliyetlere de ev sahipliği yaptık” dedi.

Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Eğitim Fakültesi olarak öğrenme-öğretme süreçlerinde aktif ve etkileşimli öğrenci katılımını sağlayan güncel, disiplinler arası çalışmayı teşvik eden ve araştırma/öğrenme ve öğrenci odaklı bir eğitim-öğretim sürecine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı’na ev sahipliği yapmaktan da büyük mutluluk duyduğunu belirtti.  

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise konuşmasında, “Bildiğimiz üzere Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet olmak üzere üç misyonu bulunmaktadır. Eğitim-öğretim misyonu, öğrencilerin, sorumluluk sahibi ve kendini adamış vatandaşlar olarak yönlendirilmelerini sağlayacak bilgileri, becerileri, tutumları, değerleri ve yetenekleri edinmelerine yardımcı olmayı kapsamaktadır. Üniversitemiz ise bu bağlamda topluma liderlik yapabilecek, milli, manevi, kültürel ve insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmek misyonuna sahiptir” dedi.

Prof. Dr. Musa Yıldız, Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programının Üniversitemizin 16 farklı biriminden ve her unvandan 148 öğretim elemanını kapsadığını anlattı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim programında yetişkin öğrenenlerin özellikleri, iyi eğitici olmanın gerekleri, öğretimi tasarlama ve farklı öğretim yöntemleri kullanarak yürütme, öğrenenle iletişim, öğretim teknolojilerinin kullanımı ve ölçme-değerlendirme konularını içeren kapsamlı bir eğitim sunulacağını belirtti.

Üniversitemizin, başarı izleme ve değerlendirme sürecinde bilginin yanında beceri ve yetkinliklerin esas alınmasını benimsemeyi görev edindiğini anlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, Eğitimcilerimizin çağdaş ve güncel gelişmeler ışığında etkili öğretim konusunda kendini geliştirmesinin, Üniversitemizin eğitim-öğretim sürecinin verimliliğinin artmasına önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi. Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı’nı 96 yıldır eğitimin öncüsü olan Gazi Eğitim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirmekten gurur duyduğunu kaydeden Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu programda eğitimleri gerçekleştirecek olan Gazi Eğitim Fakültesinin çok kıymetli öğretim üyelerine ve emeği geçen herkese, ayrı ayrı bütün kalbimle teşekkür etmeyi bir borç bilirim” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı’nın yapıldığı derslikleri ziyaret ederek eğitime katılan eğitimcilere başarılar temennisinde bulundu.

 

-1-1-1-1-1

background image