Fakültemizin Arşiv Birimi Hersek Binasındaki Yeni Yerinde Hizmete Açıldı
1 Şubat 2023 | 14:26

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün talimatıyla Ülkemizin geleceğine yön verecek olan öğretmenleri yetiştirmek üzere 1926 yılında kurulan üniversitemizin Kurucu Fakültesi durumundaki Fakültemizin arşiv birimi Hersek Binası -1 katındaki yeni yerine taşındı.

Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı Arşiv Birimi açış programına Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Prof. Dr. Serkan KOŞAR, Genel Sekreter Yardımcımız ve Personel Dairesi Başkanı Mehmet Ali ÖZKAN, Yapı İşleri Dairesi Başkanı Öğr. Gör. Hacı DOĞAN ve konuklar katıldı.

Açılışta kısa bir değerlendirme yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Eğitim Fakültesi’nin Türkiye’nin en köklü ve Türk Eğitim Sistemine yön veren en önemli kurumlarından biri olduğunu söyledi. Açılan arşivin, kurum için öneminden hareketle, eskisine kıyasla oldukça modern ve sistemli olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmasından ardından “Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlık Arşivi”nin açış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

 

Arşiv Birimi -1 Arşiv Birimi -1 Arşiv Birimi -1
background image