Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için seferber olan Üniversitemiz, depremde kaybettiğimiz öğrencilerimizi unutmadı. Deprem felaketinde kaybettiğimiz 10 öğrencimizin adlarını yaşatmak amacıyla Üniversitemiz Rektörlük Yerleşkesi Fakültemiz C Blok önünde bulunan alana 10 fidan dikildi. Törende dikilen ağaçların her birine kaybettiğimiz öğrencilerimiz Sevde Nimet Özger, Hatice Kübra Yıldırım, Elif Naz Elmas, Ece Gökçen Sarı, Büşra Güngördük, Aslı Atike Özdemir (Gazi Eğitim Fakültesi), Alperen Gök (Eczacılık Fakültesi), Özge Yıldırım (Sağlık Bilimleri Fakültesi), Sıdıka Yılmaz ve Emir Ayna’nın (Tıp Fakültesi) adları verildi.
Törende fidanlar; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Prof. Dr. Fazlı Polat, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Osman Dur, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, öğretim elemanları, daire başkanları ve öğrencilerimiz tarafından dikildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, fidan dikme töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün Üniversitemizin Kampüsü içinde canlarımızın hatırasını yaşatmak için bu fidanları dikiyoruz. Aynı zamanda da fakültelerimizin belirli mekanlarına gençlerimizin adlarını vererek hatıralarını yaşatmak istiyoruz. İsim verilmesi konusunda Eczacılık Fakültemiz süratle adım atarak Fakülte Yönetim Kurulu kararını gönderdiler. Bugünkü Senato Toplantısında Eczacılık Fakültesi Öğrenci Toplulukları Salonu’na Alperen Gök kardeşimizin adını vereceğiz. Diğer fakültelerimizde de vefat eden kardeşlerimizin adlarını değişik mekanlara vereceğiz” dedi.
Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızla, öğrencilerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine baş sağlığı dileyen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Mekanları cennet olsun. Rabbim daha beterinden saklasın, afetler göstermesin” diye konuştu.
“Bundan sonra yaraları sarma zamanı. Memleket meselelerine her zaman duyarlı olan bir üniversite olarak aynı gün süratle adımlarımızı attık” diyen Prof. Dr. Musa Yıldız, düzenlenen ayni yardım kampanyasının da yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Bu
kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerinin tırlarla deprem bölgesine ulaştırıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, deprem bölgesine sağlık ekipleri, teknik destek ekipleri de yolladıklarını anlattı.
Gazi Hastanesinde 700’e yakın depremzedenin sağlık hizmeti aldığını kaydeden Prof. Dr. Musa Yıldız, şu anda hastanede 60’a yakın depremzedenin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Üniversitemiz Emek Misafirhanesinin de 7 Şubat’tan bu yana depremzede vatandaşlarımızı ağırladığını anlattı.
Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi bünyesinde depremzede öğrencilerimize yönelik psiko-sosyal destek hizmeti verildiğini ifade etti. Daha önce deprem bölgesini ziyaret ettiğini de ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, gelecek hafta üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinin otobüslerle deprem bölgesine giderek ayni yardım malzemesi götüreceğini de vurguladı.
Fidan dikimi, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile öğrencilerimiz için Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.