Temel Bilimler Eğitimi Çalıştay Dizisi-4: “Türkiye’de Ortaokul, Lise ve Lisans Düzeyinde Kimya Eğitiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” Temasıyla Gerçekleştirildi
14 Mart 2023 | 15:25

“Ortaokul, Lise ve Lisans Düzeyinde Kimya Eğitiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” 2-3 Mart 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Çalıştay, Prof. Dr. M. Akif Kireçci’nin başkanlığını yaptığı yedi üye ülkenin eğitim bakanlarının oluşturduğu uluslararası bir kuruluş olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü (EİTEE) desteğiyle düzenlenmiştir.

Çalıştay Prof. Dr. Yüksel ALTUN’un başkanlık yaptığı ve Doç. Dr. Ayşe YALÇIN ÇELİK, Doç. Dr. Hakkı KADAYIFÇI, Doç. Dr. Sevinç Nihal YEŞİLOĞLU’ndan oluşan düzenleme kurulu tarafından organize edilmiştir.

Çalıştay açış konuşmaları EİTEE başkanı Prof. Dr. M. Akif KİREÇCİ, düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Yüksel ALTUN ve Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ tarafından yapılmıştır.

Çeşitli üniversitelerden ve eğitim kurumlarından davet edilen konuşmacılar ve diğer katılımcılar ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde kimya eğitimi ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini paylaşma ve tartışma fırsatı bulmuştur.

Çalıştayda sunulan çalışmaların ve yapılan tartışmaların bir çıktısı niteliğinde olan çalıştay raporu hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlanacaktır. Ayrıca söz konusu çalıştay raporunun EİTEE tarafından ilgili birçok kurum ve kuruluşa gönderilerek çalıştay çıktılarının yaygın etkisinin artırılması amaçlanmaktadır.

Çalıştay Programı İçin Tıklayınız...

duyuru-1 duyuru-1 duyuru-1 duyuru-1 duyuru-1 duyuru-1
background image