Gazi Eğitim Fakültesi’nin Uluslararası İşbirliği Çalışmaları Devam Ediyor
29 Mart 2023 | 15:11

Gazi Eğitim Fakültesi ile Azerbaycan Elm ve Təhsil Nazirliği akademik Hasan Əliyev Adına Coğrafiya İnstitutu arasında işbirliği çalışmaları başlatıldı.

İlk olarak 1937 yılında kurulan ve 1994’te ANAS Coğrafya Enstitüsü Akademisyen Hasan Aliyev'in adını alan Enstitü coğrafya alanında faaliyet göstermektedir.  Enstitü tarafından 2014-2015 yıllarında hazırlanan ve yayınlanan temel üçleme "Azerbaycan Cumhuriyeti Coğrafyası", 2016 yılında ülkenin en büyük ödülü olan Bilim alanında Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Ödülü'ne layık görülmüştür.

Enstitünün Fiziki Coğrafya, Beşeri Coğrafya, Hazar Denizi Sorunları ve Coğrafi Bilgi Merkezi bünyesinde yer alan 18 anabilim dalında bilimsel araştırmalar yürütülmektedir.

Enstitünün İcracı Direktörü Prof. Dr. Zaur İmrani 27/03/2023 tarihinde Gazi Eğitim Fakültesi’ni ziyaret etti. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi ile gerçekleşen görüşme sırasında fakültemiz Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Şahin’de hazır bulundu. Enstitü ile Fakültemiz arasında;

  1. Bilimsel konferanslara katılım ve bunların ortak organizasyonu,
  2. Ortak araştırma ve yayın faaliyeti,
  3. Bilimsel araştırma sonuçlarına dayalı materyal alışverişi
  4. Tarafların bilimsel dergilerinde makalelerin yayınlanması,
  5. Özel kısa dönemli bilimsel programlar,
  6. Bilimsel ve eğitsel literatür değişimi ve
  7. Eğitim alanında projelerin uygulanması konularında işbirliği yapılması planlanmaktadır.
ASD-1
background image