Fakültemizde Biyoloji Eğitimi Bilim Dalı Lisansüstü Öğrencilerinin “Ekosistem Dinamikleri” Temalı Poster Sergisi Gerçekleştirildi
29 Mayıs 2023 | 20:02

26 Mayıs 2023 tarihinde Biyoloji Eğitimi Bilim Dalı Lisansüstü öğrencileri, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz danışmanlığında; “Ekosistem Dinamikleri” teması altında poster sergisi etkinliğini gerçekleştiler. Poster sergisi etkinliği Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Hersek Binası’nda gerçekleştirildi. Lisansüstü öğrencilerimiz; Canan Bilgili, Neslihan Soysal, Fatma Nur Koca, Fevziye Sulutaş, Firdevs Kizir, Sevde Kırış, Ayşe Rümeysa Karacasoy, Sena Ergenç, Cansu Yağlı, Yaren Taşkın, Kadernur Ocak, Rumeysa Esra Yaşar, Özge Savran, Şebnem Bahtiyar Gündüz, Sinem Benli Okan, Necla Ceren Altıntaş, Beyza Sağdıç, Ümmü Gülsüm Özkan, Sultan Ciritcioğlu, Seda Albayrak, Özlem Koçdaş, Aycan Kibar, Ayşe Çırağ, Busegül Gürkan, Merve Erol, Semihcan Kocayiğit ve Gökben Terzi sürdürülen Populasyon Dinamiği dersi kapsamında belirledikleri konular üzerinde detaylı araştırmalar yaparak çalışmalarını oluşturmuş ve poster formatına getirerek sergilemişlerdir.

“Ekosistem Dinamikleri” temalı poster sergisini Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi ziyaret ederek Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz rehberliğinde öğrencilerin hazırladıkları çalışmaları gezmiş ve öğrencilerin sunumlarını dinlemiştir. Prof. Dr. Mahmut Selvi, sergi gezisi sırasında lisansüstü öğrencilere sorular yöneltmiş ve çalışmaları hakkında önerilerde bulunmuştur. Dekanımız, “Ekosistem Dinamikleri” teması altında özenle hazırlanan ve çok farklı konularda nitelikli çalışmaların ve geliştirilen materyallerin bulunduğu sergi için öğrencileri yürekten kutlamıştır.

Gerçekleştirilen “Ekosistem Dinamikleri” temalı poster sergisini Ana Bilim Dalımız öğretim elemanları ve lisans öğrencilerimiz de gezme fırsatı bulmuşlardır. Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarımız; Prof. Dr. Semra Mirici, Prof. Dr. A. Çağlan Günal, Prof. Dr. Osman Çimen, Doç. Dr. Çiğdem Alev Özel, Doç. Dr. Nurcan UZEL ve Arş. Gör. Merve Adıgüzel Ulutaş lisansüstü öğrencilerin poster sergisini gezerken öğrencilere çalışmaları hakkında sorular sormuş ve öğrencilerimize önerilerde bulunmuşlardır. Öğretim elemanlarımız poster sergisi sonunda öğrencilerimize başarılar dilemiş ve gerçekleştirilen poster sergisi etkinliğinin önemine değinmişlerdir.

Ana Bilim Dalı lisans öğrencileri poster gezisi sırasında lisansüstü öğrencilerimizle etkileşime geçmiş ve hazırlanan çalışmalar hakkında bilgi edinmişlerdir. Lisansüstü öğrencilerimiz lisans öğrencilerimize bilimsel araştırma ve poster hazırlama yöntemleri hakkında da bilgiler vermişlerdir. Lisans öğrencilerimizin poster sergisi sırasında sordukları sorular içtenlikle cevaplanmıştır.

Poster sergisi sonunda lisansüstü öğrencilerimiz dersin danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile bir araya gelerek hazırladıkları ikramlar eşliğinde yapılan Poster Sergisi’nin kendileri için önemi hakkında kısa bir görüş alış verişi ve bilgi paylaşımı gerçekleştirmişlerdir.

-1

-1

-1

-1

-1

background image