Fakültemiz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı
2 Haziran 2023 | 09:11

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” büyük bir coşkuyla kutlandı.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Rektör Danışmanı Dr. Ahmet Bilal Dostbil, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yasin Ünsal ve Prof. Dr. Serkan Koşar, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Eğitim Öğretim Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Seyfullah Yıldırım, Genel Sekreter Öğr. Gör. Ragıp Akyürek ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Selçuk’un yanı sıra dekanlar, yöneticiler, öğretim üyeleri, öğrenciler ve konuklar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Efe’nin şefliğinde Gazi Gençlik Oda Orkestrası tarafından icra edilen kısa müzik dinletisiyle devam etti. Dinletinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Prof. Dr. Mehmet Efe’ye fidan sertifikası takdiminde bulundu.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi sözlerine, “Bugün eşsiz ve güzel ülkemin millî eğitim ordusuna çok önemli hizmetler verecek olan öğretmen adaylarımızı mezun etmenin gururunu yaşıyoruz” diyerek başladı.

Türk milletinin siyasi, sosyal ve ekonomik hayatında bilimin hâkim olduğu gibi eğitimde de, bilim ve tekniğin rehberliğinin kabul edildiğini dile getiren Prof. Dr. Mahmut Selvi, Atatürk’ün 1924’te Samsun’daki konuşmasında yer alan şu sözlerini paylaştı: “Dünyada her şey için medeniyet için hayat için muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir.”

“1926’dan Bir Asra Doğru” Üniversitemizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim sevdalısı eğitimcilerinin bıraktığı mirasa sahip çıkmakta olduğunu vurgulayan Selvi, “Üniversitemiz, çağın ihtiyacı olan bilgi ve beceriler kazanmış öğretmenler yetiştirerek, bu mirası geleceğe, gelecek nesillere taşımaya gayret etmektedir” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli yaptığı konuşmada, “Bugün Gazi Eğitim Fakültesi'nde yetişmiş, geleceğin kıymetli ve nitelikli öğretmenlerini mezun etmenin ayrıcalığını yaşamak bizler için çok büyük bir şereftir” dedi.

“Bir eğitim ordusu yetiştiren Gazi Üniversitesi; eğitimde liderliğin, güvenilir ve doğru bilginin adıdır” diyen Prof. Dr. Yücel Gelişli, şu ifadelere yer verdi: “Sizler, yüreklerinizde Gazili olmanın coşkusunu ve gururunu yaşayacaksınız. Burada kazandığınız bilgi, beceri ve değerleri, güzel ülkemin güzel insanlarıyla paylaşacaksınız. Buna inanıyorum ve sizlere güveniyorum. Bir ülkenin kalkınmasında temel unsur, insan ve o insanın eğitimidir. Eğitimde de temel faktör, öğretmendir. Gelişen teknoloji hiçbir zaman öğretmenin yerini alamaz. Aksine, daha iyi yetişmiş öğretmenleri gerektirir.”

Prof. Dr. Yücel Gelişli, konuşmasının sonunda fakültemizden mezun olan öğrencilere seslenerek, “Güzel vatanımızda, şanlı Türk bayrağımızı dalgalandırıp yıllarca öğretmenlik yaparak, vatanımıza ve milletimize görev yapmanın gururunu, onurunu yaşatacak kıymetli mezunlarımız, geleceğin Gazili öğretmenleri, eğitim sevdalısı olarak çıkacağınız bu kutsal yolunuzda başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler adına Fakültemiz 4. sınıf öğrencilerinden Yıldız Şahin ve Hüseyin Yalçıntaş, günün anlam ve önemine binaen duygu ve düşüncelerini ifade eden kısa birer konuşma yaptılar. Konuşma sonrası Fakültemiz öğrencileri tarafından Flama Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi. Fakülteyi dereceyle bitiren öğrenciler için düzenlenen törende ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Ünsal tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, 8 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimle iki yıllığına 97 Eğitim Fakültesinin üyesi olduğu Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanlığına seçilen Dekan Prof. Dr. Mahmut Selvi’ye teşekkür ederek, plaketini takdim etti.

Mezuniyet programı sonunda gerçekleştirilen Akreditasyon Belge Takdim Töreninde; Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğince (EPDAD), 2022 yılı içerisinde 3+2 yıllık EPDAD Program Akreditasyonu Belgesi almaya hak kazanan Fakültemiz Ana Bilim Dallarının lisans programlarına belgeleri verildi. Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Prof. Dr. Mahmut Selvi, Fakülte Akreditasyon Komisyonu üyelerini, akredite edilen lisans programlarının yöneticilerini ve öğretim elemanlarını tebrik ederek belgelerini ve plaketlerini takdim etti.

Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen “Gazi Eğitim Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni”, 30 Mayıs – 2 Haziran 2023 tarihleri arasında Gazi Konser Salonu’nda düzenlenecek fakültemiz ana bilim dallarının mezuniyet törenleriyle devam edecek.

“Gazi Eğitim Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı-1