Fakültemizde Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programının İkincisi Başladı
12 Haziran 2023 | 17:11

Fakültemizin düzenlediği Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programının ikincisi başladı. Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Politikası ve Stratejik Plan hedefleri doğrultusunda akademik personelimizin öğretim yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla yapılan Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programının ilki 23 Ocak - 03 Şubat 2023 tarihleri arasında Üniversitemizin 16 farklı biriminden ve her unvandan 148 öğretim elemanının katılımıyla iki ayrı grup olarak düzenlenmişti. Eğitimler sonunda yapılan sınavda başarılı olan 125 katılımcı e-devlet üzerinden sertifika almaya hak kazanmıştı.  

Fakültemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programının ikincisi ise Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Serkan Koşar, öğretim elemanları ve konuklar katıldı.

Prof. Dr. Musa Yıldız, açılış konuşmasında Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programının ikincisinin 12-23 Haziran tarihleri arasında 20 farklı birimden ve her unvandan 43 öğretim elemanının katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi. Prof. Dr. Musa Yıldız, ikinci programı düzenlerken, birinci programda 104 katılımcıyla gerçekleştirilen memnuniyet anketlerinin dikkate alındığını söyledi.  Bu doğrultuda eğitimin süresinin bir haftadan iki haftaya çıkarıldığını, bazı derslerin saatlerinde ve içeriklerinde değişikliğe gidildiğini, yeni derslerin eklendiğini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Böylece yeni programda 6 olan ders sayısı 14’e, 20 olan ders saati ise 40 saate çıkarılmıştır. Söz konusu bu güncellemelerde temel noktamız katılımcı merkezli öğrenme-öğretme yaklaşımı, etkileşimli ve aktif ders verme yöntemleri, uzaktan eğitim süreçlerine ilişkin yetkinliklerinin geliştirilmesi, akademik yazma becerilerinin artırılması, proje yazma ve yönetme deneyimi kazanmaları ve nicel-nitel araştırma becerilerinin artırılması gibi mesleki gelişimlere yönelik farkındalık kazandırma olmuştur. Bu programı başarıyla bitiren katılımcılara yine e-devlet üzerinden sertifika düzenlenecektir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Yapılacak olan Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programının sonunda yine memnuniyet anketleri yapılacak, çıkan sonuçlara göre düzenlenecek sonraki programların güncelleme çalışmaları katılımcıların görüş, öneri ve ihtiyaçlarına göre dinamik bir şekilde devam edecektir. Üniversitemiz, izleme ve değerlendirme sürecinde bilginin yanında beceri ve yetkinliklerin esas alınmasını öncelemektedir çünkü eğitimcilerimizin çağdaş ve güncel gelişmeler ışığında etkili öğretim konusunda kendini geliştirmesi Üniversitemizin eğitim-öğretim sürecinin verimliliğinin artmasına önemli katkılar sağlayacaktır.”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programını eğitimin öncüsü olan Gazi Eğitim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirmekten gurur duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasına eğitimi gerçekleştirecek olan öğretim elemanlarına teşekkür ederek tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasının ardından “Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı”, Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Taşpınar’ın “Öğretim İlke ve Yöntemleri” konulu sunumuyla başladı.

-1

-1

-1

eğiticilerin eğitimi

background image