Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TATCI “Yunus Emre Onur Ödülü”ne Layık Görüldü
7 Eylül 2023 | 11:08

UNESCO’nun 2021 yılını "Yunus Emre Yılı" ilan etmesiyle başlayan Yunus Emre’nin, Türkiye ve dünya çapında tanıtılması etkinlikleri kapsamında, Eskişehir Mihalıççık Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Yunus Emre Onur Ödülleri” Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Fakültemizin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tatcı; Eskişehir Mihalıççık Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte “Yunus Emre Onur Ödülü” ile ödüllendirildi.

Yunus Emre ile ilgili çalışmalarını otuz dokuz yıldır devam ettiren ve Türkiye’de ilk defa “Yunus Emre Divanı’nın Tenkitli Neşri”ni yayımlayan Tatcı, eserlerini; kullandığı yüzün üzerindeki yazma ve cönkün karşılaştırmasıyla oluşturarak hem Yunus Emre’nin gönül coğrafyasına hem de kendisinden sonra gelen “Yunus” nesline ışık tutuyor.

Dr. Öğrt. Üyesi Mustafa Tatcı’nın “Yûnus Emre” ile ilgili çalışmalardan bazıları:

• Yûnus Emre Divânı’nın Tenkitli Neşri
  • Yûnus Emre Külliyatı
  • Yûnus Emre’den Yolcuya Öğütler: Risalet’ün Nüshiyye’nin Şerhi
  • Yûnus Emre Yorumları İşitin Ey Yârenler
  • Yûnus’un Görklü Avâzı (Yûnus Emre’nin 21 farklı şiirinin şerhi)
  • Her Genç Bir Yûnus (Yûnus Emre’nin 56 farklı şiirinin şerhi)
  • Yûnus Bir Söz Söylemiş: Çıktım Erik Dalına Şerhi
  • Bursalı Aşık Yûnus
  • Yûnus Emre’nin Mürşîdi: Tapduk Emre

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tatcı'yı elde ettiği bu büyük başarı dolayısıyla tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

resim1-1 resim1-1 resim1-1