Fakültemizde Başkent Proje Akademisi Proje Yazma Eğitimi Gerçekleştiriliyor
15 Eylül 2023 | 11:58

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fakültemiz iş birliğiyle gerçekleştirilen Başkent Proje Akademisi Proje Yazma Eğitimi başladı. Akademik danışmanlığını Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Şahin’in yaptığı eğitimin açılışına Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’ın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Yücel Gelişli, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Proje Akademik Danışmanı Prof. Dr. Salih Şahin, öğretim elemanları ve öğretmenler katıldı.

Proje Yazma Eğitimi, Fakültemiz F Blok’ta Prof. Dr. Salih Şahin’in konuşması ile başladı. Prof. Dr. Şahin, bu eğitimin Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gazi Eğitim Fakültesinin uzun süredir devam eden iş birliğinin bir parçası olduğunu söyledi. Proje Yazma Eğitiminin iki önemli kavramının öğretmen ve proje olduğunu belirten Prof. Dr. Salih Şahin, projenin kapsamı itibariyle hayırlara vesile olmasını diledi.

Eğitim öğretim sürecindeki hızlı değişim ve dönüşüme dikkat çeken Prof. Dr. Şahin, proje hazırlamanın öğretmen ve öğrenci bakımından çok daha farklı anlam taşıdığını anlattı. Proje hazırlamanın hem kişisel beceri hem de mesleki beceri elde etmek bakımından kazanımlar sağladığına vurgu yapan Prof. Dr. Salih Şahin, proje yazmaya bir kez başlanılması halinde devamının geleceğini de ifade etti.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, bu etkinlik kapsamında Gazi Eğitim Fakültesinde olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Yaşar Koçak, bu eğitimin öğretmenlerin yeni kazanımlar edinmesi ve bu kazanımları öğrencilere aktarması bakamından değerli olduğunu söyledi.

Proje eğitimi alma konusunu önemsediğini belirten Yaşar Koçak, bu eğitimi alanların farklarını hissettirdiğini dile getirdi. Proje yazma eğitimi kapsamında eğitim alan öğretmenlerin sertifika törenlerine katılmaya önem verdiğini söyleyen Yaşar Koçak, “Bu eğitimi alan arkadaşların yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Diğer öğretmenlere de sirayet etmeli” dedi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Mahmut Selvi’nin konuşmasına geçildi. Prof. Dr. Mahmut Selvi konuşmasına, “Gazi Üniversitesi ve Gazi Eğitim Fakültesi olarak daima ilklere imza atmaktayız. Gazi Eğitim Fakültesinin misyon ve vizyonuna uygun bir şekilde özellikle Milli Eğitim Bakanlığının tüm birimleri ile sürekli olarak iş birliği halinde çalışmaktayız.  Bakanlığımız ile gerek öğrencilerimizin staj ve uygulamalarında müfredat, gerek ders kitabı ve çeşitli materyallerin hazırlanması konusunda ve gerekse öğretmenlerimizin lisans üstü eğitimlerine yönelik olarak iş birliği yapıyoruz. Bu durum üniversitemiz ve Gazi Eğitim Fakültemizin en güçlü yanlarından birisi olarak dikkati çekmektedir” diyerek başladı.

Prof. Dr. Mahmut Selvi, Başkent Proje Akademisi projesi kapsamında Gazi Eğitim Fakültesinde gerçekleşecek 2 günlük eğitimde, Ankara’nın merkez ilçelerinde görev yapan 49 öğretmene teorik ve uygulamalı eğitim verileceğini dile getirdi.

Eğitimler sırasında öğretmenlere başta TÜBİTAK olmak üzere Erasmus ve diğer kurumlara yönelik proje hazırlama eğitimi verileceğini belirten Prof. Dr. Selvi, “Bu proje, Gazi Üniversitesi ve Gazi Eğitim Fakültesi olarak öğretmenlerimize verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir” diye konuştu. 

Prof. Dr. Mahmut Selvi, projenin Gazi Eğitim Fakültesi ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü arasında son 3 yıldır devam eden iş birliğinin somut bir göstergesi olduğunu belirterek, “Bu konuda daha önce de eğitimler başarıyla tamamlanmış olup geçmişteki eğitimlerin somut göstergeleri artık gözlemlenmektedir. Bunun en güzel örneği son 2 yıldır Ankara’dan TÜBİTAK proje yarışmalarına yapılan başvuru sayısı olup bu sayı eskiye oranla çok artmıştır. 97. kuruluş yılını kutladığımız, Gazi Üniversitesinin kurucu fakültesi durumundaki Gazi Eğitim Fakültesi iş birliğinde yapılması ayrı bir özel anlam ifade etmektedir” dedi.

Gazi Eğitim Fakültesi olarak son yıllarda proje hazırlama eğitimlerine verilen önemin bir göstergesi olarak, öğrencilere lisans programlarında proje hazırlama dersi okuttuklarını söyleyen Prof. Dr. Mahmut Selvi, konuşmasına şöyle devam etti: “Hem kamu hem de özel kurumlara öğretmen kaynağı olan Fakültemiz, ulusal ve uluslararası düzeyde proje hazırlama konusunu sön derece önemsemektedir.”

“Gazi Üniversitesi olarak daima ilklere imza atmaktayız” diyen Prof. Dr. Fazlı Polat, Gazi Üniversitesinin 1926 yılından bu yana daima Türkiye Cumhuriyetinin temel eğitim kurumlarından biri olduğunu vurguladı.

Üniversitemizin, Yükseköğretim Kurulu tarafından Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında belirlenen 23 araştırma üniversitesinden biri olduğuna değinen Prof. Dr. Fazlı Polat, “Gazi Üniversitesi; aynı zamanda uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan çeşitli sınıflandırma ölçütlerinde de son yıllarda ilk 100 ve bazı alanlarda ilk 20 üniversite arasında yer alarak ülkemizi başarıyla temsil etmektedir” diye konuştu.

Gazi Üniversitesinin bu başarılarında ulusal ve uluslararası düzeydeki projelerin önemli yer tuttuğunu söyleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat, “Üniversitemizin tüm öğretim elemanları olarak başta TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Erasmus projeleri olmak üzere, proje çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Bu konuda resmi ve özel ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Fazlı Polat, “Başkent Proje Akademisi” eğitiminin, öğretmenlere katkı sağlaması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından iki gün sürecek eğitim programına geçildi.

-1

-1

-1

-1

-1

background image