Fakültemizde Uluslararası 4. Güneş Saati Etkinliği Düzenlendi
27 Eylül 2023 | 09:40

Fakültemizde her yıl olduğu gibi bu yılda Uluslararası Güneş Saati Etkinliği gerçekleştirildi. Rektörlük Binası önünde yapılan etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli, Fakültemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bahri Ata, Prof. Dr. Mehmet Ali Dombaycı, Ankara Zeka Oyunları Eğitimci Eğitimcisi Aziz Doğanoğlu ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.  

Etkinliğe Avustralya, İngiltere, Kazakistan, Azerbaycan gibi farklı ülkelerden ve ülkemizin farklı enlem ve boylamlarında bulunan illerinden katılım oldu. Etkinlikte güneş saati etkinliğinin yanı sıra bilimsel etkinlikler de yapıldı.

Akıl Yürütme Topluluğunun Akademik Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Yüksel, bilim tarihinde yüzyıllar boyunca yapılan güneş saati etkinliğinin bu kadar güzel bir şekilde yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Doç. Dr. İbrahim Yüksel, 21 Mart 2024’te Uluslararası 5. Güneş Saati Etkinliğini düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Ayrıca Akıl Yürütme Topluluğu Kurucu Başkanı Muhammed Ali Savaş ekinoksta dünyanın çevresini hesaplama etkinliğini koordine etti. Etkinliğe, Üniversitemiz Yerleşkesi, Bolu ili Göynük ilçesi, Şanlıurfa ve Mersin’den katılım sağlandı.

-1

-1

-1

-1

background image