TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destek Programı Kapsamında “Lisansüstü Eğitimde Yaratıcı Düşünme Eğitimi” Düzenlendi
3 Ekim 2023 | 12:05

Fakültemizde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programları kapsamında “Lisansüstü Eğitimde Yaratıcı Düşünme Eğitimi” düzenlendi.

Fakültemiz F Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Ünsal, proje yürütücüsü Prof. Dr. Serçin Karataş, bölüm başkanları, öğretim elemanları, proje eğitmenleri ve katılımcılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan eğitim programının açılış konuşmasını Prof. Dr. Serçin Karataş yaptı. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisi ile sözlerine başlayan Prof. Dr. Serçin Karataş, “Hem danışmanları hem de danışanları bir araya getirerek öğrencilerimizin lisansüstü eğitimde yaratıcı düşünmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğimiz eğitim programımıza hepiniz hoş geldiniz. Verimli bir etkinlik olması temennisi ile katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Ünsal ise konuşmasında, “Bugün burada asırlık çınar Gazi Eğitim Fakültemize değer katarak, üretkenlikleriyle gurur duyduğumuz öğretim üyelerimizin yürütücülüğünde düzenlenen bir projede daha bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümü tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği programı kapsamında düzenlenen “Lisansüstü Eğitimde Yaratıcı Düşünme Eğitimi”ne hepiniz hoş geldiniz. Bugün ve üç gün süresince devam edecek bu eğitimde Lisansüstü Eğitimde Yaratıcı Düşünme Eğitimi’nin önemine dikkat çekileceğini düşünüyor, bu gibi etkinliklerin artarak devam etmesini diliyoruz. Yaratıcı düşünme, yeni fikirler üretme, mevcut fikirleri yeni ve özgün bir şekilde ele alma ve problemlere yeni çözümler bulma becerisidir. Ezberlerin bozulduğu günümüz dünyasında yaratıcı düşünme her zamankinden daha çok önem kazanmıştır. Yaratıcı düşünme becerisi bireylerin ve toplumların ilerlemesi için gereklidir. Yeni buluşların, innovative teknolojiler ve yapay zekâ odaklı yeni çözümler, yaratıcı düşünme becerisine sahip girişimciler tarafından geliştirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Lisansüstü eğitimde yaratıcı düşünce beceresinin geliştirilmesinin bireylerin akademik başarılarını artırdığını kaydeden Prof. Dr. Yasin Ünsal, “Öğrencilerin yeni fikirler ve yeni çözümler üretmesini destekleyecek olan akademik danışmanlar, öğrencilerin aktif bir perspektiften bakmaları, verileri doğru bir şekilde analiz etmeleri için rehber olacak fırsatlar sunacaktır. Yaratıcı düşünme öğrencinin akademik gelişimi ve gelecekteki kariyeri için önemli olduğu kadar, bilim insanı yetiştirmede ve ulusal bilim politikalarının üretilmesinde en önemli argüman olacaktır. Eğitim verecek olan akademisyenlerimize ve bu fırsatı değerlendirmek için il içinden ve dışından gelen katılımcılarımıza ve lisansüstü öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılı bir etkinlik olmasını temenni ediyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır konuşmasında Gazi Üniversitesi yönetiminin öğretim elemanlarının faaliyetlerini ve projelerini desteklediğini söyledi. Bu kapsamda özellikle lisansüstü eğitimi yaratıcı düşünme olarak gördüklerini ifade eden Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Lisansüstündeki insan kaynağımız bizim yarınki akademisyenlerimiz olarak karşımıza çıkacak. Bu eğitimleri proje ile taçlandırmak bu açıdan çok kıymetli. Lisansüstü eğitimine devam eden öğrenciye hepimiz danışmanlık veriyoruz. Bu eğitimle birlikte elimizdeki kaynağın karşı tarafta yansımasını göreceğiz. Özellikle öğrencilerimizin yeni şeyler denemesi ve yaratıcı düşünme becerilerinin gelişmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Yaşam boyu öğrenme süreçlerinin kesiştiği bu zaman diliminin her anını birbirimizden yeni bakış açıları öğrenmek için bir fırsat olarak görüyoruz. Uzaktan ve yakından projeye katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. 2023-2024 akademik yılının Üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, katılımcılarımıza başarılı bir eğitim olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Program, açış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Hakkı Kadayıfçı’nın “Yaratıcı Düşünmeyi Tanıma ve Anlama” konulu sunumu ile devam etti.

-1

-1

-1

-1

-1

-1

background image