Fakültemizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açış Töreni Gerçekleştirildi
6 Ekim 2023 | 09:12

Fakültemizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açış Töreni Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’ın da teşrif ettiği yüksek bir katılımla gerçekleştirildi. Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yücel Gelişli, Prof. Dr. Fazlı POLAT, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL ve Prof. Dr. Serkan KOŞAR, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören programı Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet EFE yönetimindeki Gazi Gençlik Oda Orkestrası’nın müzik dinletisi ile devam etti.

Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ açış konuşmasında; “Bugün törenimizi gerçekleştirdiğimiz Mimar Kemaleddin Salonu, bizlere 1926 yılını, köklerimizi hatırlatıyor” dedi. Gazi Eğitim Fakültesinin kuruluş sürecinden bahseden Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1926 yılında genç Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlanma yolunda, ışığını gençlerden alması gereğinin bilinci ile “Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü” ile Ankara’da öğretmen yetiştiren bir okul açılması amacı ile başlayan sürecin 1982 yılında, Gazi Üniversitesi bünyesinde, “Gazi Eğitim Fakültesi” adı ile eğitimine devam ettiğini anımsattı.

Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, konuşmasına şöyle devam etti: “1926’dan Bir Asra Doğru diye ifade ettiğimiz, Gazi Üniversitesinin bir mensubu olmanın gururuyla ve ayrıcalığıyla gelecekteki hedeflerimize başarıyla ulaşabilmek adına, Atatürk’ün, 1 Mart 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açış konuşmasında, ‘Okullarda öğretim vazifesinin güvenilebilir ellere teslimini, memleket evladının, o vazifeyi kendine hem bir meslek hem de bir ideal sayacak üstün ve saygıdeğer öğretmenler tarafından yetiştirilmesini sağlamak için öğretmenlik, diğer serbest ve yüksek meslekler gibi derece derece ilerlemeye ve her hâlde refah sağlamaya uygun bir meslek hâline getirilmelidir.’ sözleri doğrultusunda Gazi Eğitim Fakültemiz, Cumhuriyet tarihi boyunca, ülkenin ihtiyacı olan eğitim kadrolarını yetiştirmede öncü bir rol üstlenerek, misyonuyla, vizyonuyla, değerleriyle; öğretim kalitesi, öğretim elemanı ve öğrenci sayısı açısından Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer almıştır. Eğitim Fakülteleri arasında, Fakültemizin yerinin önemini hepimiz biliyor ve gurur duyuyoruz. QS Dünya Üniversite Sıralamaları" sonuçlarına göre, Gazi Eğitim Fakültesi odaklı çalışmaların yürütüldüğü "Eğitim ve Öğretim" alanında Üniversitemiz Türkiye genelinde son iki yıldır 1.’liğini korurken, Dünya genelinde 2022 yılında 1427 üniversite arasında 78.3 puanla 21. sırada;  2023 yılında puanını daha da artırarak 81 puanla, 1584 üniversite arasında 27. sırada yer alması, muazzam bir başarıdır. Yine eğitim-öğretim kalitesini artırmak adına, Fakültemizin 10 Lisans programının EPDAD tarafından akredite edilmesi ve diğer lisans programlarımız için akreditasyon süreçlerinin devam etmesi, projeler kategorisinde fakültemizin üniversite ve yurt genelindeki çarpıcı başarıları Rektörlüğümüzün desteğiyle kapsayıcı, çözüm odaklı ve huzur iklimini amaç edinen yönetim anlayışımızla misyon ve vizyonumuza bağlı kaldığımızın birer göstergesidir. Örneğin, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/1 dönemi kapsamında kabul edilen 38 projesi ile Türkiye’deki tüm üniversitelerin tüm fakülteleri arasında 5., tüm eğitim fakülteleri arasında ise 2.sırada olması, Öğretim Elemanlarımızın Türk Milli Eğitimine çeşitli şekillerde sağladığı katkılar, Toplumsal Katkı Faaliyetlerimiz ve burada saymaya zaman yetmeyecek diğer başarılarımız, üst yönetimimiz, Birim Yönetimimiz, Akademik-İdari personelimiz olarak hepimizin başarısıdır.”

Prof. Dr. Mahmut SELVİ; “Bu gururla, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ve nitelikli eğitim ordusunu yetiştirme ayrıcalığını yaşayan akademisyenlerimiz, Üniversitemizin eşsiz mirasını geleceğe taşımaya devam edecek ve bu kutsal görev bilinciyle, Gazili olarak, vatanımızı yüceltecek ve tehlikelerden koruyacaksınız. Geleceğin Gazili öğretmenlerini büyük bir gururla ve heyecanla yetiştiren çok değerli meslektaşlarım, yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı, uğurlu olsun” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ ise konuşmasına “Eşsiz tarihimizi bize hatırlatan, bu özel salonun çatısı altında, güzel ülkemin millî eğitim ordusuna çok önemli hizmetler veren ve verecek olan öğretmenlerimizi yetiştiren sizleri, saygılarımla selamlıyorum” sözleri ile başladı. Millî Eğitimin; bireylerin daha erdemli, daha bilgili yetişmelerine hizmet ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Musa YILDIZ, şöyle konuştu: “Sevgili Gazililer, sizler, öğretmenlik mesleğinin bir milletin, bir devletin geleceğini hazırlama sorumluluğunu taşıyan özel bir ihtisas mesleği olduğunun bilinciyle, nitelikli öğretmenler yetiştirerek millî eğitime hizmet ediyorsunuz. 1926 yılından bugüne, eğitim ordusunda önemli görevler üstlenen sayısız öğretmen, uzman ve bilim insanı yetiştiren; geçmişin bilgi birikimini ve geleceğin aydınlık yarınlarını doğru bir şekilde sentezlemiş olan, Üniversitemizin, Gazi Üniversitesi’nin seçkin akademisyenlerisiniz. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun önderliğindeki irfan ordusunun gösterdiği yolda; Gazi Üniversitesinin eşsiz tarihinin bilinciyle, vatan, millet, bayrak sevgisi ile görevinizi başarmanın mutluluğunu hissediyorsunuz. Bu gücü, sevgili öğrencilerimize, geleceğin öğretmenlerine de hissettireceksiniz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ; “Şanlı Türk Bayrağımızın dalgalandığı, eşsiz vatanımızın her köşesindeki çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirecek olan, kıymetli öğrencilerimiz, geleceğin öğretmenleri için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini her daim hatırlayalım. ‘Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır… Hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister.’  Sevgili meslektaşlarım, hepinize bu kutsal görevinizde başarılar diliyorum. 2023-2024 eğitim-öğretim yılımız, hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” sözleri ile konuşmasına son verdi.

Açış konuşmalarının ardından kadro ataması yapılan Öğretim Üyelerinin Cübbe Giyme Töreni gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL ve Prof. Dr. Serkan KOŞAR tarafından Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına atamaları yapılarak katılım sağlayan Öğretim Üyelerine cübbeleri giydirildi. Tören programı günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yeni eğitim-öğretim yılımızın tüm akademik/idari personelimize, üniversitemize ve ülkemize başarılarla dolu hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

 

açış-1 açış-1 açış-1 açış-1 açış-1 açış-1 açış-1 -1
background image