Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılı Onuruna Hazırlanan “Atatürk Anıtı” Düzenlenen Törenle Açıldı
24 Ekim 2023 | 09:02

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı onuruna gerçekleştirilen “4. Ulusal Sanat Eğitimi Sempozyumu ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında, Gazi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Heykel Ana Sanat Atölyesi tarafından hazırlanan Atatürk Anıtı düzenlenen törenle açıldı.

Gazi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı binası önünde gerçekleştirilen açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Prof. Dr. Fazlı Polat, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, bölüm öğretim elemanları, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okuması ile başlayan tören programının açılış konuşmasını Gazi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere yaptı. Prof. Dr. Çaydere, “Ülkemizin Kurtuluş Mücadelesi’nin komutanı, Cumhuriyetinizin kurucusu, büyük asker, barış ve özgürlük sevdalısı eşsiz lider, Üniversitemizin kurucusu ve isim babası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, iddia ediyorum ki tasarlanmış en anlamlı, en başarılı tasvirlerinden birisini bugün, burada açacağız” dedi.

Prof. Dr. Osman Çaydere, eserin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve emeği geçen öğretim elemanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.

Prof. Dr. Osman Çaydere’nin konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasına geçildi. Bu yıl, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü, Üniversitemizin kuruluşunun ise 97'inci yılı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizde çok önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini ifade etti. 

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

Cumhuriyetimizin ve Üniversitemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli bir anıtını açmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, “Göreve geldiğimiz andan itibaren ilk olarak ifade ettiğimiz Üniversitemizde sanata ve spora önem vereceğiz sözümüze binaen, pek çok çalışmalarımız ve etkinliklerimiz oldu. "Sanat Gazi’de Başlar, Gazi’de Yaşar" ifadesinin sözde değil özde gerçekleştirdiğimizi belirtmek isterim" diye konuştu. 

Bundan sonra da Üniversitemiz bünyesinde sanata önem vermeye devam edeceklerini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “Çünkü biliyoruz ki sanat konuştuğu zaman herkes susar. Sanat, insan ve toplum hayatında birleştirici, bütünleştirici önemli bir unsurdur" dedi. Gazi Eğitim Fakültesinin mensubu olmaktan onur duyduğunu belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı binasının yerine modern bir bina yaparak öğrencilerimizi yeni sınıf ve atölyelerine kavuşturmak için gerekli çalışmaları başlattıkları müjdesini verdi.   

Prof. Dr. Mutluhan Taş ise konuşmasında “Bu bölümün bir mezunu olarak göreve geldiğim Gazi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalında bölümü güzelleştirmek adına paylaştığımız fikirlerin sonucunda, bu anıt eserin yapılmasına karar verdik. Özveri ile gece gündüz çalışan ekip arkadaşlarıma ve öğrencilerime çok teşekkür ederim” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Atatürk Anıtı törenle açıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Atatürk Anıtı’nın tasarım ve yapım ekibi başkanı Prof. Dr. Mutluhan Taş’a teşekkür plaketi, ekip öğrencileri Volkan Demir, Büşra Gürsoy, Nevval Karapınar, Deniz Dağ, Meryem Toman, Aruğ Korkmaz, Furkan Özmen, Berivan Söyüncü, Handan Coşar, Sinem Çağla Köşker’e teşekkür belgesi verdi.

Program, Müzik Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından verilen mini konser ve günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.

background image