“Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğrenci Sergisi” ve “Müze ve Müze Eğitimi Paneli” Yapıldı
25 Ekim 2023 | 08:39

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen “4. Ulusal Sanat Eğitimi Sempozyumu ve Sanat Etkinlikleri” tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen “Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Karma Öğrenci Sergisi” ve “Müze ve Müze Eğitimi Paneli” geniş bir katılım ile yapıldı. 

Resim-İş Eğitimi Malik Aksel Sanat Galerisinde düzenlenen programa Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı. 

Serginin açılış konuşmasını yapan Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Cumhuriyetimizin 100. Yılını Gazi Üniversitesi olarak büyük bir coşkuyla kutladığımızı ifade etti. 4. Ulusal Sanat Eğitimi sempozyumunu önemsediğine işaret eden Prof. Dr. Mahmut Selvi, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerinin tamamladı. 

Açılışta konuşan Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere ise, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına düzenlediğimiz 4. Ulusal Sanat Eğitimi Sempozyumu Kapsamında düzenlediğimiz karma öğrenci sergisine hoş geldiniz” dedi.  

Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ana Bilim Dalımızda bulunan Resim-Grafik, Heykel Ana Sanat Dalları ile özgün baskı ve seramik seçmeli sanat atölye işlerinin yer aldığı sergi Gazi Üniversitesinin adına yakışır nitelikte bir sergi. Ayrıca Öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yaşını en kapsamlı en anlamlı şekilde kutlayan kurum olma mottosuyla çıktığımız bu yolda birbirinden nitelikli etkinlikler sizleri bekliyor.”

Öğrenci sergisinin ardından Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Neşe Yağız Konferans Salonunda “Müze ve Müze Eğitimi Paneli” yapıldı. Oturum başkanlığını Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Buyurgan’ın yaptığı panelde Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz ve ErimtanArkeoloji ve Sanat Müzesi Proje ve Etkinlik Koordinatörü Pelin Okvuran sunumlarını gerçekleştirdiler. 

Panel, soru-cevap bölümünün ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

-1

-1

-1

-1

-1

background image