AstroGAZİ Topluluğu Tarafından "100. Yıla Merhaba, Gökyüzü Gözlem Etkinliği" Yapıldı
1 Kasım 2023 | 16:13

Gazi Üniversitesi Merkez Kampüs Dolunay Parkında 28 Ekim Cumartesi günü 19.00-23.59 saatleri arasında akademik liderliğini Gazi Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi A.B.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Uygar KANLI'nın yaptığı AstroGAZİ topluluğunun "100. Yıla Merhaba, Gökyüzü Gözlem Etkinliği"ne 7'den 70'e farklı disiplinlerden öğretmen, akademisyen, öğrenci, çalışan, emekli olmak üzere 170'e yakın gökyüzü tutkunu katıldı.

Fen Bilgisi Eğitimi A.B.D.'dan Doç. Dr. Önder Şensoy'un da katkı sağladığı bu anlamlı gecede üç farklı aynalı teleskop ile Jüpiter, Satürn ve Parçalı Ay Tutulması gözleminin yanı sıra Cumhuriyet Dönemi Astronomi çalışmalarını içeren sunumlar, Astrobilgi yarışması ve artırılmış gerçeklik uygulamaları gerçekleştirldi.

Katılımcılarla "İstikbal Göklerdedir" ilkesinin önemi tarihsel süreçte tartışılarak, 100. yılın ilk saniyelerine  marşlarla birlikte girildi.

*Bu gözlem gecesinde yapılan etkinlikler aynı zamanda Tübitak 2209 A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2023/1. Çağrı  döneminde kabul edilen 1919B012306960 numaralı proje kapsamında gerçekleştirilmiştir.

ASTRO GAZİ-1 ASTRO GAZİ-1 ASTRO GAZİ-1 ASTRO GAZİ-1 ASTRO GAZİ-1 ASTRO GAZİ-1