Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ Tarafından “Eğitim Fakültelerinin Akreditasyon Süreçleri” Konulu Hizmet İçi Eğitim Verildi
7 Kasım 2023 | 15:11

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personele yönelik “Eğitim Fakültelerinin Akreditasyon Süreçleri” konulu hizmet içi eğitim düzenlendi.

Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay’ın moderatörlüğünü yaptığı, çevrim içi olarak düzenlenen hizmet içi eğitim programının eğitimci konuğu Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi oldu.

83’üncüsü düzenlenen hizmet içi eğitim programında Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, katılımlarından dolayı  Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi’ye teşekkür etti.

Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı hepimize kutlu olsun. Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Diğer taraftan Gazze’de yaşanan insanlık dramı dolayısıyla İsrail’i şiddetle kınıyor, Filistinli kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” sözleri ile konuşmasına başladı.

Nitelikli insan gücüne sahip olmak için nitelikli öğretmen yetiştirmek gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Mahmut Selvi, “Ülkemizde eğitim fakülteleri ve eğitim bilimleri fakülteleri adı altında 97 eğitim fakültesi bulunmaktadır. Bu fakültelerin farklı programlarında öğretmenlik mesleğinde öğrencilerimiz yetiştirmeye devam ediyoruz. Biz eğitimciler, nasıl bir öğretmen ve öğrenme ortamı düşünüyoruz, hayal ediyoruz? Akreditasyon günümüzde meslek eğitimi veren yükseköğretim kurumlarında öğretmen yetiştirme alanında nitelikli bir süreç sağlayan en önemli unsurlar arsında yer almaktadır” dedi.

Akreditasyonun güvenilir ve inanılır anlamına geldiğini kaydeden Prof. Dr. Mahmut Selvi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ulusal veya uluslararası bir kuruluş tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alan özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen dış değerlendirme ve kalite güvencesi süreci olarak tanımlanmaktadır.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), bu kapsamda ulusal kalite kuruluşlarının geniş kapsamlı tarama çalışmaları ile geliştirme/iyileştirmelerin raporlaştırılmasını ve kamuoyu ile paylaşılmasını talep etmektedir."

Göreve geldikleri zamandan bu yana Gazi Eğitim Fakültesi olarak 10 akredite olan program sayısı ile Türkiye’de üçüncü sırada olduklarını ifade eden Prof. Dr. Mahmut Selvi  nasıl bir öğretmen eğitimi? nasıl bir öğrenme ortamı? nasıl bir öğretmen/öğretim elemanı? yükseköğretimde akreditasyon, öğretmen eğitiminde akreditasyon, Gazi Eğitim Fakültesi’nde akreditasyon süreci ve akredite olan programlar, akreditasyon sürecinin katkıları konularında katılımcılara sunum eşliğinde detaylı bilgi verdi.

Hizmet içi eğitim programı katılımcıların sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

Hizmet içi eğitimi izlemek için tıklayınız. 

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1Konf

background image