Fakültemizde Dokunsal Ve Betimlemeli Resim Sergisi Açıldı
13 Kasım 2023 | 13:23

Türkiye’de ilk defa bir resim sergisi görme yetersizliği olan kişiler için erişilebilir (dokunsal ve betimlemeli) olarak düzenlendi. Erişilebilir sergi, Üniversitemizin en aktif topluluklarından olan Gazi Engelsiz Eğitim Topluluğu tarafından organize edilerek, 9 Kasım Perşembe günü 11.00-12.30 saatleri arası, Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Topluluğun akademik danışmanı Prof. Dr. Banu Altunay ve Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi’nin açılış konuşmalarından sonra, Aksaray Üniversitesi öğretim elemanı Cahit Şahin tarafından erişilebilir sanat eserleri ve ders materyallerine yönelik bir sunu gerçekleştirildi. Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Özel Eğitim Bölümü ve ÖGEM tarafından desteklenen Dokunsal ve Betimlemeli Resim Sergisi’nde dünyaca tanınmış ressamların ünlü tabloları erişilebilir olarak sunuldu. Tablolar dokunsal olarak Cahit ŞAHİN tarafından hazırlanarak, eserlerin yazılı betimlemeleri ve ses kayıtları ise Prof. Dr. Banu ALTUNAY ve Gazi Engelsiz Eğitim Topluluğu Kurul Üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Sergiye; akademisyenler, Eğitimde Görme Engelliler Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndaki görevliler, Ankara’daki diğer üniversitelerde okuyan özel eğitim öğrencileri, üniversitede öğrenim gören görme yetersizliği olan öğrenciler, aileler, öğretmenler, görme yetersizliği olan ilkokul ve ortaokul öğrencileri gibi çok sayıda konuk katıldı. Sergide dokunsal tablolar hakkındaki önemli bilgilere karekod okutularak ulaşma fırsatı sunuldu. Bu sergi kapsamında okulumuz öğrencisi Burak Boztepe canlı müzik dinletisi gerçekleştirdi. Görme yetersizliği olan konuklarla sergi sonunda röportajlar yapılarak, konukların tümü tarafından erişilebilir serginin kendilerini heyecanlandırdığı, bu tür etkinlerin daha da artmasını temenni ettikleri ifade edildi.

sergi-1 sergi-1 sergi-1 sergi-1 sergi-1 sergi-1 sergi-1