24 Kasım Öğretmenler Günü Dekanlığımız Tarafından Düzenlenen Programla Kutlandı
26 Kasım 2023 | 13:17

Ülkemizde 42 yıldır kutlanmakta olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Türkiye’nin en çok öğretmen yetiştiren kurumu olma onurunu 97 yıldır büyük bir gururla ve başarıyla taşıyan köklü eğitim ocağımızda, Dekanlığımızın düzenlediği görkemli, coşkulu ve geniş katılımlı bir program ile kutlandı. Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı POLAT, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL ve Prof. Dr. Serkan KOŞAR, Genel Sekreterimiz Ragıp AKYÜREK, Genel Sekreter Yardımcımız Mehmet Ali ÖZKAN, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Şehit Öğretmenlerimizi andığımız video gösteriminin ardından Fakültemizin Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet EFE ve öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti. Müzik dinletisinin ardından öğrencilerimiz tiyatro gösterisi sundu. Tiyatro gösterisi sonrasında ise açılış konuşmalarına geçildi.

Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ konuşmasında öğretmenliğin önemine ve öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğuna değindi. Prof. Dr. Mahmut SELVİ, “Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir” şeklinde konuştu. “Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler her zaman onu arar ve sorar. Kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir” diyen Prof. Dr. Mahmut SELVİ, tüm öğretmenlerin sevgi ve saygıyı sonuna kadar hak ettiklerini anlattı. Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ konuşmasını öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak tamamladı.

Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin konuşmasının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı POLAT’ın konuşmasına geçildi. Prof. Dr. Fazlı POLAT konuşmasına; “Bugün, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Başöğretmenliği Kabul ve Millet Mekteplerinin açılış günü olan 24 Kasım, Atatürk’ün doğumunun 100. Yılı olan 1981’den bu yana, 42 yıldır Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Sizlerle bu özel günü birlikte kutlamanın bizler için büyük bir gurur olduğunu ifade etmek isterim” diyerek başladı. Bir ülkenin kalkınmasında eğitimin ve öğretmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Fazlı POLAT, “Bir toplumda insanların yetişmişlik düzeyi, öğretmenlerin yetişmişlik düzeyiyle orantılıdır. Bir ülkenin çağdaşlaşabilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Eğitimi ve eğitimcisi güçlü milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmasını tamamlar ve ilerler” dedi. Eğitimin millî birlik ve bütünlük duygusunu pekiştireceğini anlatan Prof. Dr. Fazlı POLAT, “Millî Eğitim; kişilerin daha erdemli, daha bilgili yetişmelerine hizmet eder. Her vatandaşın; ailesine, milletine ve insanlığa daha yararlı hâle gelmesini sağlar. Millî Eğitim; ailesini, vatanını, milletini seven ve yücelten, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, bilimsel düşünme gücüne sahip, insan haklarına saygılı, kişiliği ve yetenekleri gelişmiş bireyler yetiştirir” ifadesini kullandı. Öğretmen Marşı’nın “Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun; yurdum, seni yüceltmeye antlar olsun” mısralarına vurgu yapan Prof. Dr. Fazlı Polat, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Gazi Eğitim Fakültesinin Ana Bilim Dallarına birincilikle yerleşen öğrencilere hediye takdimi yapıldı. Etkinlik, geleneksel kayısılı börek ikramı ile sona erdi.

 

24 kasım-1 24 kasım-1 24 kasım-1 24 kasım-1 24 kasım-1 24 kasım-1 24 kasım-1
background image